Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õsszel fejezõdhet be a kvótaper a luxembourgi bíróságon

Sümeghi Lóránt

2017.07.12. 09:28

Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket - közölte a Magyar Idõk.

A mostani számítások szerint a kvótaper az ősz elején befejeződhet – mondta a lap szerdai számában nyilatkozó Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Közölte, ismét világossá tesszük, hogy Magyarország megvédi saját határait, egyúttal nemet mond a migránsok kötelező betelepítésére.

Arról, hogy kit fogadunk be, nem határozhat helyettünk az Európai Bizottság, Soros György pedig végképp nem."

– szögezte le. Az eljárásról, amelyben Magyarország és Szlovákia az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága előtt támadta meg a migránsok kötelező szétosztásáról szóló uniós rendelkezést, Völner Pál elmondta, a bíróság szakértője, az úgynevezett főtanácsnok július végén teszi közzé véleményét az ügyről. Hozzátette, a szakmai álláspontot nem kell követnie a testületnek, a bírák attól bátran eltérhetnek. A főtanácsnok közlése annyiban azonban mindenképpen lényeges, hogy azt rendszerint rövid időn belül követi az ítélet kihirdetése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére