Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt nap után lemondott az Index új vezérigazgatója is

888.hu

2020.06.30. 12:20

Mindössze öt munkanap után távozik az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, Ződi Zsolt, aki korábban a szintén lemondott Pusztay Andrást váltotta a poszton.

Vezérigazgató nélkül működik tovább június 30-tól az Index.hu Zrt., miután lemondott kedden a múlt szerdán kinevezett vezérigazgató, Ződi Zsolt – írja az Index.

A szerkesztőség állítólag ugyanakkor értesült a hírről, amikor Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke közleményt küldött a sajtó többi képviselőjének is.

A Bodolai által kiküldött kommünikében Ződi úgy fogalmaz:

Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam.

A közleményben leírtak szerint Bodolai László sajnálja, hogy Zsolt barátja felmondott. Leszögezte, az Index vezérigazgató nélkül ugyan, de továbbra is zavartalanul fog működni.

Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására

– írta Bodolai.

A gazdasági problémák mellett információink szerint a szerkesztőségen belül az is törést okozott, hogy az Index alapítói és jelenlegi irányítói egészen más irányvonalat tartanak követendőnek.

Ugyanakkor a lapunkhoz beérkező információk alapján felmerül az a gyanú is, hogy a balliberális médiában szándékosan akarják szétverni az Indexet, hogy nagyobb teret biztosíthassanak más elkötelezett ellenzéki médiumok számára.

A baloldali médiában nemcsak az Indexnél születtek az elmúlt időben „érdekes” pénzügyi döntések, a többek között a 24.hu-t is tulajdonló Central Médiacsoport tulajdonosai március végén 1,15 milliárd forint osztalékot vettek fel úgy, hogy a koronavírus veszélyhelyzet ideje alatt az újságírók fizetését csökkentették.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére