Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pofára estek Sorosék a diktátorozással

888.hu

2020.05.10. 20:30

Ez az akciójuk is rosszul sült el.

Orbán diktátorozása érezhetően csendesült, mióta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke kétszer is kiállt azon véleménye mellett, hogy a koronavírus-törvény nem sérti az uniós jogrendet, így semmi alapja nincs a miniszterelnök esetében diktátort kiáltani.

A Nézőpont Intézet alapos tanulmányában rávilágított, hogy

a hangos támadás hátterében is Soros György állt.

Rámutattak, hogy a Soros-hálózat központja 2020. március 30-án kezdte meg egy hónapon át tartó kampányát, amelyben nem először azt a célt tűzték ki, hogy az Európai Unió határozottan lépjen fel Magyarországgal és vezetőivel szemben, akik „nyilvánvalóan megsértik a nemzetközi jogot és európai állampolgárokat fenyegetnek”. Minden követ megmozgattak bel- és külföldön egyaránt, de a zavarkeltésen túl eredményt ezúttal sem tudtak elérni. Egyebek mellett Vera Jourová kiállása miatt. A tanulmány aláhúzza, a kampány egy jól felépített, összehangolt kísérlet volt arra, hogy magukat függetlennek és szakmainak beállító intézmények és természetes személyek politikai döntéshozókat – esetünkben az Európai Unió vezetőit – vegyenek rá az unió egyik szuverén országának szabad választásokon megválasztott kormányának szankcionálására.

Soros György nem bízta a véletlenre a támadást, hiszen még csak nem is a brüsszeli uniós szervezetén, a Open Society European Policy Institute-on keresztül indította meg legutóbbi politikai hadjáratát Magyarország ellen, hanem a hadüzenetet maga a New York-i Open Society Foundations (OSF) adta ki azon a napon, amikor a Magyar Országgyűlés elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvényt (2020. március 30.). A mindössze hat mondatból álló közlemény szerint az Open Society Foundations elítéli (!) a magyar parlament döntését,

autoriter tendenciákkal bíró, leendő diktátornak nevezte a magyar miniszterelnököt és még – többek között – azt a hamis állítást is megfogalmazta, hogy a törvény eltörli a jövőbeli választásokat.

Ugyanakkor az Európai Unión túl a „nemzetközi közösséget” is arra sürgette, ítélje el Magyarországot.

Érdekesség, mutat rá a Nézőpont, hogy a hálózat a közlemény előkészítését már egy héttel korábban (2020. március 22.) megkezdte, hiszen már maga a törvényjavaslat politikai állásfoglalást váltott ki a magyarországi tagjaiból, a Soros-alapította Eötvös Károly Intézetből és az Amnesty International Magyarországból, Magyar Helsinki Bizottságból, és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezést viselő szervezetből. Mind a négyük esetében közös vonás, hogy finanszírozásukban közvetlenül vagy közvetve szerepet játszik az Open Society Foundations. „Az elmúlt évtizedben megtapasztalhattuk, hogy a kormány nem tűri a hatalomgyakorlás alkotmányos korlátait.”

A Soros-hálózat koordinált fellépése végül elbukott, hiszen a Magyar Országgyűlés által elfogadott törvény nemcsak Magyarország Alaptörvényével, hanem az Európai Unió taxatív jogszabályain túl még annak általánosságban megfogalmazott értékeivel is összhangban van. Az első eset indirekt bizonyítéka pedig, hogy a kormányellenes oldal már régen az Alkotmánybíróság előtt támadta volna meg a jogszabályt, amennyiben annak leghalványabb alkotmányos alapját is feltételeznék. Egy hónapnyi intenzív, bel- és külföldi hadjárat után a jogi és politikai tények a kormányt és a parlamenti kormánytöbbséget igazolták,

a Soros-hálózat pedig ismét felsült, noha minden lehetséges, megszokott eszközüket bevetették

mozgásba lendítve teljes hálózatukat, álcivilekkel kezdve, újságírókon keresztül, megbízható politikai szereplőikig egyaránt.

S a helyzeten még az sem változtat, hogy időközben Vera Jourová mentegetőzésbe kezdett a koronavírus törvénnyel kapcsolatos korábbi álláspontja miatt a Frankfurter Allgemeine Zeitungban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére