Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Filipp Dávid

2020.05.29. 18:40

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.

Az Alapjogokért Központ kora tavasszal indította el Magyarország 2010-2020 közötti korszakának értékelésével foglalkozó kutatási projektjét. Az „Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” című projekt az „őszinteség, bátorság és büszkeség” rendezőelvei szerint átfogóan vizsgálja a 10 éves kormányzás stratégiáját, filozófiáját és céljait.

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.
Sajtóreggeli a Központban. ??

Elkèszült az “Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020” c. kutatási projekt elsô...

Posted by Alapjogokért Központ on Friday, May 29, 2020

 

Panyi Miklós, az Alapjogokért Központ nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettese a bemutatón elmondta, „Őszinteség” elnevezést választották, mert ahhoz, hogy az elmúlt tíz év olyan eredményeket hozzon, amelyeket tapasztalunk, ahhoz egy őszinte szembenézésre, őszinte beszédre volt szükség.

A 90 oldalas tanulmány egészen a 70-es, 80-as évektől napjainkig vizsgálja meg a korábbi kormányzás által okozott válságokat. Kiemelte, hogy a dokumentum különös hangsúlyt fektet többek között az államadósság témakörére, a népesedési politikára, a foglalkozásszerkezetre, illetve a nemzetközi szervezetek befolyásának kérdésére.

A projektvezető Molnár Balázs a tanulmány bemutatóján ismertette, hogy a kutatási anyag négy fejezetből áll. Az első a szocializmus hagyatékával foglalkozik.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

– jelentette ki a projektvezető.

A második fejezet a rendszerváltoztatás örökségével foglalkozik, elmondása szerint a félresikerült rendszerváltoztatás után a posztszocializmus 2010-ig velünk maradt. A harmadik fejezet az Orbán-kormány hivatalba lépését megelőző évekkel foglalkozik. Ismertetése szerint 2002 és 2010 között a posztszocialisták visszatértek, eladósodás kezdődött, nemzetközi viszonylatban Magyarország lemaradt, 2006-tól pedig már szocialis válságban volt az ország. A negyedik fejezetben a 2010-es kormányváltás került terítékre. Molnár Balázs hangsúlyozta: a kormány az Országgyűlés megalakulását követően azonnal cselekedni kezdett, demonstrálva ezzel kormányzóképességét.

Panyi Miklós beszélt arról is, hogy azok az országok, amelyek 2010 után azt az utat követték, amit Magyarország is a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok idején, most komoly bajban vannak a koronavírus-járvány okozta gazdasági kihívások miatt.

Az Alapjogokért Központ egy honlapot is létre hozott, amelyen az elmúlt 10 év legfontosabb eseményeit veszik sorra. Jelenleg több mint 70 hír olvasható az oldalon a 2010 és 2020 közötti időszakból. A listát frissíteni fogják.

Sok tekintetben, mindannyiunk tíz éve benne van

– mondta Molnár Balázs

Az Alapjogokért Központ tanulmánya ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére