Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rövidesen döntés születik a rendõrgyilkos ügyében

Bertha László

2017.11.25. 10:28

Heteken belül döntenie kell a nyomozó ügyészeknek a Bõnyben elkövetett rendõrgyilkossággal gyanúsított id. Gyõrkös István elleni vádemelésrõl, aminek legkésõbb december 21-éig meg kell történnie - írja a Magyar Idõk.

Szorítja a határidő a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályát a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, mivel a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a nyomozás befejezését követő 90 napon belül el kell dönteniük, hogy mi a következő lépés.

A KNYF helyettes szóvivője, Kovács Katalin az ügyről nem nyilatkozott, ám általánosságban a lapnak elmondta, hogy az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt a vádemelésről, a nyomozás felfüggesztéséről, annak megszüntetéséről, a vádemelés elhalasztásáról, illetve a további nyomozati cselekmények elvégzéséről.

Ezt a határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően pedig, nagy terjedelmű ügyben a felettes ügyész legfeljebb kilencvennapos határidőt is engedélyezhet.

Miután az ügyben az iratismertetés szeptember 21-én megtörtént, már a harmadik 30 napban jár a vádelőkészítés, és december 21-ig mindenképpen döntést kell hozni a kérdésről. Az eljárás során eddig a KNYF-től, illetve a rendőrgyilkosság gyanúsítottjának, id. Győrkös Istvánnak az ügyvédjétől származó információk alapján annyi kimondható, minden bizonnyal vádemelés születik, illetve kizárható, hogy megszüntetik az eljárást – írja a Magyar Idők.

A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű félkatonai szervezet alapítója, id. Győrkös bőnyi házához 2016. október 26-án érkeztek házkutatásra a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói. A nyomozás adatai szerint a belépő Pálvölgyi Péter őrnagyot, az NNI főnyomozóját a gyanúsított illegálisan tartott gépkarabélyával homlokon lőtte, s a lövedék áthaladt a koponyáján. A főtiszt azonnal meghalt. Mögötte érkező társai pisztolyokból tüzet nyitottak, és meglőtték id. Győrköst. A vizsgálat egyértelműen kizárta a baráti tüzet, azaz hogy az főtisztet saját bajtársai lőtték volna le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére