Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ruszin-Szendi Romulusz tovább folytatná a Magyar Honvédség haderejének építését

888.hu

2021.06.02. 06:35

A térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését nevezte fő feladatának a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romulusz a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

 

A vezérőrnagy egyebek mellett fontosnak nevezte

  • az egyéni harcászati eszközök beszerzésének folytatását,
  • a „kiberképesség” fejlesztését, továbbá
  • a logisztikai rendszer megújítását oly módon, hogy minél több végrehajtó és minél kevesebb adminisztratív dolgozóra legyen szükség.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy

az új haditechnikai eszközök alkalmazása miatt kultúraváltásra, továbbá a kiképzés fejlesztésére is szükség van.

Elmondta: célja – amennyire lehet – a harcoló állomány létszámának növelése, valamint az önkéntes tartalékos rendszer egyszerűsítése.
Kiemelt feladatának nevezte továbbá a honvédség társadalmi megítélésének folyamatos erősítését, ehhez kapcsolódóan a honvédségi értékek és jelképek, valamint a helyőrségi parancsnokok településen betöltött szerepének erősítését.

Ruszin-Szendi Romulusz elmondta: szolgált csapatoknál, törzsben, Magyarországon 8 helyőrségben több mint 20 beosztásban. Volt döntés-előkészítő és parancsnok is. Magyarországon és külföldön egyaránt folytatott tanulmányokat.
A parancsnokjelölt köszönetet mondott elődjének, Korom Ferencnek, aki – mint fogalmazott – „pályára állította” a Magyar Honvédség technikai megerősítését, és megvalósította a minisztérium és a katonai vezetés szétválasztását. Értékelése szerint Korom Ferenc az elmúlt három évben „történelmet írt”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére