Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját magát leplezte le a Jobbik

Horváth József György

2017.08.03. 15:28

Most már egészen biztos, hogy Simicska kilóra megvette Vona Gábort és pártját.

Az, hogy ön "tulajdonos”-nak nevezte Simicska Lajos milliárdost, valamint írásbeli kérdésének tartalma világossá teszi, hogy önök az említett oligarcha nevében és érdekében járnak el"

– ezt írta Pintér Sándor belügyminiszter a jobbikos Sneider Tamás országgyűlési képviselőnek adott válaszában. Hozzátette: szerinte ez egyértelmű beismerése annak, hogy a Jobbiknak új gazdája van.

Előzőleg Sneider írásbeli kérdésében jelezte a belügyminiszternek, hogy egyes (bűn)szervezetek megrongálták az "Õk lopnak. Mi visszavesszük.” és a "Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel.” feliratú, óriásplakátokon elhelyezett üzeneteket, és a sajtóhírek szerint 50-60 ezer forint kárt okoztak tételenként a tulajdonosnak.

A jobbikos politikus azt kérte a belügyminisztertől, tájékoztassa arról, hány plakátrongálót sikerült eddig beazonosítani a nyomozóhatóságoknak, továbbá próbálták-e feltárni a hatóságok a bűnszövetség esetleges politikai szálait, a megrendelők kilétét.

Pintér Sándor válaszában közölte, hogy nyomozást csak azokban az esetekben rendelnek el, amikor a politikai jellegű plakátok tartószerkezetét (általában a hirdetőfelület plexiüvegét) rongálják meg. Ennek alapján 2017 első hat hónapjában a nyomozóhatóságok 34 büntetőeljárást fejeztek be olyan rongálások esetében, amelyek elkövetési tárgya hirdetőtábla vagy reklámtábla volt. A 34 eljárás közül 4 vádemeléssel, 1 enyhébb szankcióval, 29 pedig – az elkövető ismeretlen volta miatt – felfüggesztéssel zárult – hangsúlyozta a belügyminiszter.

Ismert, a Jobbik sokáig nem árulta el, mennyit fizetett a plakátkampányért, míg végül a múlt héten közölték: összesen 105,3 millió forintba került az akció. Vagyis a párt jóval a piaci ár alatt kapott felületeket a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Citypostertől és a Publimont Kft.-től, mert az a piaci viszonyok alapján több milliárd forintba került volna.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére