Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schaller-Baross Ernőt jelöli a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőnek

888 - MTI

2021.01.05. 18:30

A Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárát jelöli a Fidesz-KDNP a lemondás miatt megüresedett európai parlamenti (EP-) képviselői helyre – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

Közleményükben idézték Schaller-Baross Ernőt, aki hangsúlyozta, hogy több mint tízévnyi külpolitikai szakmai tapasztalattal meggyőződése, hogy a 21. században az európai együttműködés keretei között erős nemzetekre, szuverén államokra és a józan konzervativizmus hangjára van szükség.

Az Európai Unió érték, de nem önmagában vett cél, hanem eszköz a magyar érdekek képviseletében és a magyar sikerek elérésében”

- fogalmazott a jelölt, hozzátéve, hogy EP-képviselői megbízatása során is ebben a szellemiségben kíván dolgozni Magyarország és a magyar nemzethez tartozó valamennyi polgár érdekében.

A Fidesz kommünikéje ismertette Schaller-Baross Ernő életrajzát is. Eszerint a kormánypártok jelöltje 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen.

  • 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja.
  • Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában.
  • A németül és angolul beszélő szakember 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa,
  • 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt.
  • 2017 és 2018 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett.
  • 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Szájer József 2020 novemberének végén mondott le – december 31-ei hatállyal – EP-képviselői tisztségéről, ezért kellett a Fidesz-KDNP-nek új képviselőt jelölnie.
(Kép forrása: pestisracok.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére