Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sem a fiatalok, sem a budapestiek körében nem népszerű Márki-Zay Péter

888.hu

2022.04.01. 19:30

A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje komoly népszerűtlenségi problémákkal küzd még azokban a társadalmi csoportokban is, amelyet a liberálisok gyakran úgy állítanak be, mintha azok a kormányellenesség fellegvárai lennének – írja az Alapjogokért Központ a Facebookon.

 

Az igazság ezzel szemben az, hogy sem a 18–29 év közötti fiatalok, sem a budapesti válaszadók nem rajonganak a baloldali jelöltért, ellenben támogatják Orbán Viktor személyét és politikáját – teszik hozzá.

 

 

Ezt bizonyítja, hogy míg az elmúlt hetekben Orbán Viktor támogatottsága a fiatalok körében 40–53 százalék között mozgott és a választáshoz közeledve egyre erősödött, addig Márki-Zay népszerűsége mindössze 22–34 százalék volt közöttük. A hódmezővásárhelyi polgármesterrel szimpatizáló 18–29 évesek aránya ráadásul jelentősen lecsökkent a választásokhoz közeledve: legutóbb már csak 22 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy Márki-Zayt szeretné miniszterelnöknek és 53 százalékuk úgy, hogy Orbán Viktort.

 

 

Hasonló tendencia figyelhető meg a budapestiek között is. Bár a baloldali politikusok a fővárosra gyakran mint az ellenzék ledönthetetlen bástyájára hivatkoznak, a miniszterelnök és a kihívója népszerűségi mutatói igazolják, hogy „nem oda Buda, és nem oda Pest sem”. Az elmúlt hetek adatai alapján Orbán Viktort ugyanis a fővárosiak

39–48 százaléka szeretné miniszterelnökként látni,

Márki-Zayt viszont csupán 32–40 százalékuk: legutóbb a balodali jelöltről 35, míg Orbánról 46 százaléknyian nyilatkoztak pozitívan e tekintetben.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére