Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-dollárral jól kitömött szervezetekkel találkozott Márki-Zay Péter az Egyesült Államokban

888.hu

2022.09.01. 14:00

Mutatjuk, mennyi az annyi.

 

Márki-Zay Pétert ismét mikrofon elé ültették. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjának vendége volt. A beszélgetés egy pontján Márki-Zay elmondta: nemrég kapta kézhez a kampányelszámolást, ami 42 000 sorból áll, és majd teljes egészében nyilvánosságra igyekszik hozni. Kiderült:

még júniusban is érkezett több száz millió forintos támogatás Amerikából, amit rögzíteni és elszámolni kellett.

Márki-Zay megjegyezte: nem hiszi, hogy Soros György is az adományozók között lett volna, amerikaiak és Amerikában élő magyarok azonban ott lehettek a támogatók között. Márki-Zay úgy számol, hogy nagyjából egy százmilliós összeg fog maradni az elszámolás után, ami a Mindenki Magyarország Mozgalom számlájára fog kerülni.

 

Ez nem a Mester utcai lakosoktól, meg a mártélyi adományozóktól fog maradni, hanem az amerikaiaktól.”


szögezte le az egykori miniszterelnök-jelölt.

 

Márki-Zay Péterről köztudott, hogy sokáig Amerikában élt.

 

A fentebb említett beismerés pedig egyáltalán nem meglepő, hiszen a hódmezővásárhelyi polgármester az elmúlt években többször is kiutazott az Egyesült Államokba, többek között azért, hogy pénzt kunyeráljon.

 

2019 májusában – mint a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője – egy hétre az Egyesült Államokba utazott Kész Zoltánnal együtt.

 

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán az amerikai Külügyminisztérium épületében

 

A látogatás célját Márki-Zay a 444-nek három pontba foglalta össze:

  • tájékoztatni az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről,
  • erősebb kapcsolatokat kialakítani a magyar diaszpórával,
  • és adományokat gyűjteni a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Más nyilatkozatokban szintén pénzgyűjtést emlegetett:

Azt remélem, hogy ennek a hozadéka az mindannyiunké lesz, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak az anyagi lehetőségeit is reméljük bővíteni ezzel, nem csak a külpolitikai kapcsolatait.”

 

Ennek fényében különösen figyelemreméltó, hogy az USA-ban Soros György nemzetközi tőzsdespekulánshoz köthető szervezetekkel találkoztak. Tudni lehetett, hogy találkoztak a German Marshall Fund amerikai szervezetével, az amerikai Helsinki Bizottsággal és a Human Rights First nevű szervezettel.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján elérhető adatbázis szerint mindhárom szervezet szép összegeket kapott Soroséktól.

 

German Marshall Fund

Ez a szervezet az OSF-től 2017 és 2020 között több mint 730 ezer dollárt (kb. 290 millió forint) szerzett.

További érdekesség, hogy a szervezet a Facebook-oldalán örvendezett, amikor annak idején Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztásnak nevezett bohózat második fordulóját és eldőlt, hogy ő lesz Orbán Viktor miniszterelnök kihívója az áprilisi országgyűlési választáson.

 

 

Helsinki Bizottság

Ez a szervezet rengeteg országban működtet irodát. Az OSF honlapja szerint a különböző irodáikhoz érkező támogatások összege 25 és 860 ezer dollárt között mozgott az elmúlt években.

 

Human Rights First

Ez a szervezet 2016 és 2020 között több mint 3,8 milllió dollárral lett gazdagabb a Soros-alapítvány jóvoltából.

 

Közben megjelent a Mindenki Magyarország Mozgalom honlapján a főkönyvi kivonat, amit pdf-ben le lehet tölteni. Az 1 862 oldalas dokumentumból azonban épp a lényeg nem derül ki,

kiktől érkeztek be a néhol elképesztő pénzek.

Mindezek után joggal adódik a kérdés, hogy a több száz milliós támogatás fejében mit várhatott el a baloldali pártoktól és Márki-Zaytól Soros György.

 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, az eset jogi aggályokat is felvet, mert pártot külföldről nem lehet finanszírozni. Hozzátette, Márki-Zayék visszaéltek a joggal, amikor egy egyesület számlájára kapták külföldről a pénzt.

A KDNP frakciószóvivője, Nacsa Lőrinc videónyilatkozatban arra a kérdésre várja a baloldal válaszát, hogy kivel tartották a kapcsolatot Soros György szervezeténél, és beszélt-e Márki-Zay Péter személyesen Soros Györggyel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére