Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros embere összehozta a balliberális oldal pártjait

888.hu

2017.09.22. 21:22

A Gulyás Márton nevével fémjelzett Közös Ország Mozgalom "nagy" bejelentést tett: megegyezett a balliberális oldal nyolc pártja, hogy közösen dolgozzák ki a választási rendszer reformját. Errõl Gulyás az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában mesélt.

Gulyás Márton láthatóan óriási izgalommal számolt be a legújabb fejleményekről az ATV-ben. A túlmozgásos aktivista még a szokásos tempójánál is gyorsabb iramot diktált, az embernek az az érzése támadt, hogy egy gyorsított felvételt néz – ami egyébként itt tekinthető meg.

Gulyás annyira lubickolt a médiafigyelemben, hogy megfeledkezett magáról, és arról kezdett beszélni, hogy szerinte nincs is Soros-terv, és a milliárdos szavait igyekezett interpretálni. Ebben egyébként hiteles, mivel évek óta Soros pénzén él, legalábbis arról nem tudni, hogy végzett-e valódi munkát az elmúlt években. Az agg milliárdos mosdatása már kevésbé volt sikeres, ugyanis néhány cikk írásánál jóval többet tett Soros: az elmúlt években többször is járt Brüsszelben, ahol Juncker és többi döntéshozó előtt is prezentálta a tervet.

Amit tehát tudni lehet, hogy megegyezésre jutott nyolc párt – ám azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan miben. Az elképzelés részletei holnap kapnak nyilvánosságot. A Jobbik nem vett részt a kezdeményezésben – úgy tűnik, hogy egyelőre nem volt kifizetődő a baloldalhoz való dörgölődzés. (Elképzelhető, hogy Dúró Dóra választási cenzusra tett javaslata már sok volt a balliberális pártoknak).

"Ez alapvetően egy arányos rendszerre tesz javaslatot, a tartalmi elemét holnap fogjuk ismertetni a közzel" – mondta Gulyás, hozzátéve, törekszenek majd arra, hogy a 2018-as választásokat már ebben az új rendszerben tartsák.

A Soros által pénzelt aktivista hangsúlyozta: a törvény elfogadásához kétharmados többség szükséges.

Ha a Fidesz nem biztosítja az ehhez szükséges szavazatokat, akkor polgári engedetlenségbe kezdenek, de leszögezte: békés eszközökkel fognak törvényt sérteni.

Miközben az ellenzéki pártok a legfontosabb dolgokban képtelenek megegyezni, addig Gulyás simán tető alá hozott egy ilyen megállapodást a nyolc párt között.

Mindez egyetlen dologra utal: mégpedig arra, hogy ez a kérdés annyira súlytalan, hogy az ellenzéki pártok hajlandóak kompromisszumot kötni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére