Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros embere összehozta a balliberális oldal pártjait

888.hu

2017.09.22. 21:22

A Gulyás Márton nevével fémjelzett Közös Ország Mozgalom "nagy" bejelentést tett: megegyezett a balliberális oldal nyolc pártja, hogy közösen dolgozzák ki a választási rendszer reformját. Errõl Gulyás az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában mesélt.

Gulyás Márton láthatóan óriási izgalommal számolt be a legújabb fejleményekről az ATV-ben. A túlmozgásos aktivista még a szokásos tempójánál is gyorsabb iramot diktált, az embernek az az érzése támadt, hogy egy gyorsított felvételt néz – ami egyébként itt tekinthető meg.

Gulyás annyira lubickolt a médiafigyelemben, hogy megfeledkezett magáról, és arról kezdett beszélni, hogy szerinte nincs is Soros-terv, és a milliárdos szavait igyekezett interpretálni. Ebben egyébként hiteles, mivel évek óta Soros pénzén él, legalábbis arról nem tudni, hogy végzett-e valódi munkát az elmúlt években. Az agg milliárdos mosdatása már kevésbé volt sikeres, ugyanis néhány cikk írásánál jóval többet tett Soros: az elmúlt években többször is járt Brüsszelben, ahol Juncker és többi döntéshozó előtt is prezentálta a tervet.

Amit tehát tudni lehet, hogy megegyezésre jutott nyolc párt – ám azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan miben. Az elképzelés részletei holnap kapnak nyilvánosságot. A Jobbik nem vett részt a kezdeményezésben – úgy tűnik, hogy egyelőre nem volt kifizetődő a baloldalhoz való dörgölődzés. (Elképzelhető, hogy Dúró Dóra választási cenzusra tett javaslata már sok volt a balliberális pártoknak).

"Ez alapvetően egy arányos rendszerre tesz javaslatot, a tartalmi elemét holnap fogjuk ismertetni a közzel" – mondta Gulyás, hozzátéve, törekszenek majd arra, hogy a 2018-as választásokat már ebben az új rendszerben tartsák.

A Soros által pénzelt aktivista hangsúlyozta: a törvény elfogadásához kétharmados többség szükséges.

Ha a Fidesz nem biztosítja az ehhez szükséges szavazatokat, akkor polgári engedetlenségbe kezdenek, de leszögezte: békés eszközökkel fognak törvényt sérteni.

Miközben az ellenzéki pártok a legfontosabb dolgokban képtelenek megegyezni, addig Gulyás simán tető alá hozott egy ilyen megállapodást a nyolc párt között.

Mindez egyetlen dologra utal: mégpedig arra, hogy ez a kérdés annyira súlytalan, hogy az ellenzéki pártok hajlandóak kompromisszumot kötni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére