Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros embere uszította a német kormányt Magyarország ellen

888.hu

2018.03.16. 11:58

A Civil Liberties for Europe (CLE) civil szervezet a Soros alapítványok kitartottja, magyarországi projektjeik el sem indulhattak volna a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása nélkül. A szervezet a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt.

A Civil Liberties Union for Europe (CLUE) civil szervezet a Soros-alapítványok kitartottja, magyarországi projektjeik el sem indulhattak volna a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása nélkül. A szervezet a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt.

A Soros által támogatott szervezet vezetője kifejtette, hogy a "civilek" hogyan használták fel befolyásukat azért, hogy egy kormányt rávegyenek, gyakoroljon nyomást egy másik kormányra Soros György érdekeinek a védelmében – írja exkluzív anyagában a Jerusalem Post.

A CLUE ügyvezető igazgatója Dénes Balázs, akinek Berlinben van az irodája. A szervezet 2017 januárjában kezdte meg tevékenységét.

Egy, az újság által megszerzett felvételen az hallható, hogy Dénes megbeszélést tart valakivel, mégpedig arról, hogyan lehetne nemzetközi nyomást helyezni Magyarországra, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetekre vonatkozó törvényt megváltoztassák. (A lap által leírtakból nem derül ki egyértelműen, hogy a még el nem fogadott Stop Soros törvényről vagy arról a jogszabályról van-e szó, amely szerint a külföldről jelentős forráshoz jutó civil szervezeteknek fel kell tüntetniük, hogy ők "külföldről finanszírozott civil szervezetek"). A lap megemlíti, hogy Dénes egy olyan emberrel találkozott Amszterdamban, akiről azt hitte, hogy megbízható. Ekkor készült a felvétel.

Dénes megjegyzéseiből egyértelműen kiderül, hogy a Soros által támogatott szervezetük tevékenysége arra irányul, hogy a német kormány helyezze nyomás alá a magyar kormányt. A CLUE ügyvezetője arról is részletesen beszélt, hogy megkérte a német kormányt: gazdaságilag hasson oda a Magyarországnak, mivel a német cégek komoly pénzeket fektettek be Magyarországon.

A Soros-civilek által kifogásolt törvénnyel kapcsolatban Dénes elmondja:

Keményen dolgozunk. Egy agytröszt képviselőjével találkozom a héten, ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra, elviszem nekik a törvényszöveg másolatait, amelyet épp most fordíttattam le magyarról és elmagyarázom nekik, hogy mit kell tenniük a törvény ellen".

Arra a kérdésre, hogy Dénes szerint hogyan lehetne nyomást gyakorolni a kormányra, a sorosista azt válaszolta, hogy ezt olyan gyárak, cégek segítségével lehetne megtenni, mint amilyen a Mercedes, az Audi és a Bosch.

Németország, a német befektetők és a cégek miatt, egy nagy befolyással bíró játékos Magyarországon. Szóval, ha a német külügyminisztérium akar valamit, akkor megszerzi, vannak erre eszközeik"

– mondta.

A magyar kormány elleni terv része, hogy létrehoznak egy ügyvédcsapatot, amely kiválóan ért a magyarországi EU-s jogalkalmazás gyakorlatához.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja a tevékenységüket, erről is nyíltan beszélt Dénes Amszterdamban.

Egymillió dollárt kaptunk [kezdetben] az Open Society Foundationtől"

– mondta Dénes, hozzátéve, hogy kezdetben szorosan az OSF alá tartoztak, vagyis lényegében az ő projektjük a Soros-alapítványok egyik projektje volt.

És néhány évvel később, amikor megmondtuk nekik, hogy készen állunk, meg tudjuk csinálni...Soros azt mondta nekem, hogy adunk nektek hárommillió dollárt a következő három évre".

Majd így folytatta, felvázolva a Soros alapítványainak jövőre vonatkozó stratégiáját:

Amiért igazából felvettek az OSF-hez öt évvel ezelőtt, az az, hogy felismerték, hogy abban a pillanatban nem volt Európában olyan civil szervezet, amely kézben tudta volna tartani az EU-t"

– mondta Dénes.

A férfi a felvételen azt mondta erről a "kézben tartásról", irányításról, hogy "ez annak képessége, hogy harcoljanak bizonyos dolgok ellen... és, hogy irányíthassák az embereket, valamint kampányokat csináljanak és megfelelően tudjanak mobilizálni".

A Jerusalem Post megkereste Dénest, aki megerősítette, hogy ő hallható a felvételen és a kijelentéseit is vállalta, azt azonban tagadta, hogy azt akarta volna elérni, hogy a német cégek vonuljanak ki Magyarországról. Hozzátette:

Ha a német külügyminisztérium valamit el akar érni Magyarországon, akkor vélhetően vannak olyan erősek, hogy komolyan vegyék őket, épp a magyarországi német befektetések miatt"

– mondta.

Amikor egy ország törvényei nincsenek összhangban az EU törvényeivel és a Lisszaboni Szerződéssel, valamint az unió alapvető értékeivel, azt hiszem, hogy ez is egy lehetőség...Az EU lépni akar az ügyben a törvény miatt. Ez nem valami ártatlan adótörvény, ez egy olyan törvény, amely korlátozza az NGO-k jogait"

– nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy legitim-e Németországot arra ösztönözni, hogy helyezzen nyomást a magyarokra, valamint azzal kapcsolatban, hogy az EU-ban hogyan fogadták a törvényt.

Mi nem befolyásoljuk a törvényhozást, beszélünk ugyan döntéshozókkal, ám nincs más ráhatásunk a törvényalkotási folyamatokra"

– védekezett Dénes. A férfi azt is megpróbálta elmagyarázni, hogy hogyan "tartanák kézben" az EU-t.

Amit az EU tesz a jogvédelem ügyében, azt civileknek kellene felügyelnie. Az emberi jogi NGO-knak kellene felügyelnie minden állami intézményt... Egy olyan nemzetközi szervezetnek, mint amilyen az enyém, meg kellene tudnia mondani, hogy a külföldi kormányoknak mi legyen a politikájuk más kormányok politikájával szemben. Ebben nem látok problémát"

– mondta Dénes a Soros által támogatott szervezetéről, amely úgy látszik, hogy külföldi kormányoknak szeretne diktálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére