Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros miatt döntöttek úgy, hogy kilépnek a Jobbikból

Nagy Gábor

2017.04.18. 10:58

Egyre több jobbikos politikus dönt úgy, hogy nem kér az immár Soros György egyeteme mellett is kiálló pártból.

A pestisrácok.hu hétfőn úgy értesült, hogy újabb két politikus lépett ki a Vona Gábor vezette Jobbikból.

A portál Sarkadi Attila, Pest megye 3. választókerületének jobbikos elnökével kapcsolatban egy Facebook-bejegyzésre hivatkozik, melyben a politikus azt írja, nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, nehéz szívvel mond le minden tisztségéről és hagyja ott a pártot.

"Úgy gondolom, hogy a Jobbik átlépte a Rubikont azzal, hogy a balliberális pártokkal együtt az alkotmánybírósághoz fordult a Lex CEU-val kapcsolatban. A demokrácia elleni támadás?! Miről beszélünk?! Féltjük Sorost és a mögötte álló üzleti körök egyetemét, ahol többünk szerint a közép-európai nemzetállamok ellenségeit képzik posztgraduális formában? Mostantól a magyar érdek helyett a demokrácia féltése lesz az új hívó szó?! A kormányra kerülés oltárán minden feláldozható? Tiszta beszéd és harcos értékképviselet helyett mára maradtak az arcpirítóan demagóg jelmondatok egy zavaros ideológia mentén, és az elvtelen megalkuvás akár a velünk ellenséges csoportokkal is, a szavazatmaximálás reményében"

– fogalmazott a szervezett jobbikos elnöke.

Sarkadi közleményében azt is felidézte, miért alapították meg 2008-ban a helyi szervezetet: „Magyar, keresztény nemzeti értékeink és identitásunk ügyének radikális képviselete”, valamint, hogy miért is lépett be annak idején a Magyar Gárdába: „Erőnket az értékelvű politizálás és a tiszta beszéd jelentette”.

De az egykori elnök azt is megemlítette, hogy mely nemzeti ügyeket nem képviseli már a Jobbik: elszakított magyarság ügye; a magyar nemzet, a keresztény Európa védelme; a kettőskereszt-állítás; rovásírásunk visszavezetése a köztudatba; nemzeti hagyományainkra való emlékezés; és ma már hallani sem lehet az „Attila unokái vagyunk” programról.

Sarkadi szerint a magyarság érdeke helyett „A NÉP pártján”; „a jogállamiság védelme” és a létező legmélyebb lövészárkok ásása lett a Jobbik érdeke.

És úgy tűnik, hogy az elnök mellett a pomázi képviselőtestület másik jobbikos tagja, Koncz Szilvia is kiléphet a pártból, aki Sarkadi facebookos közleménye alatt ezt írta:

Együtt kezdtük, együtt fejezzük be. Ez már messze van a Nemzeti érdektől és attól a párttól, ahová beléptünk.”

Mint ismert, a Soros György egyetemével kapcsolatban több jobbikos szószóló, többek között a párt alelnöke és egykori kabinetfőnöke is megszólalt:

Toroczkai László nem kertelt, és azt írta a Facebookon: „Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni”.

Ám, miután a Jobbik parlamenti képviselői is megszavazták, hogy Alkotmánybíróság elé kerüljön a módosított felsőoktatási törvény, a párt volt nemzetpolitikai kabinetjének a vezetője így minősítette a lépést: „nettó nemzetárulás”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére