Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros pénzén kémkednek és gyártanak összeesküvés-elméleteket az Átlátszó propagandistái

Horváth József György

2018.09.26. 18:20

Soros György milliókkal támogatja az Átlátszó nevû propagandaoldalt, hogy az kormányközeli személyek után kémkedjen és hazug összeesküvés-elméleteket gyártson.

Sunyi módon megbújva, bokrok aljáról, a számítógép elől drónokkal figyeltek magyar vállalkozókat az Átlátszó munkatársai. Természetesen Soros György pénzéből, amiből arra lehet következtetni, hogy nem maguk találták ki a cikktémát, és annak megvalósítását sem. A munkát és a megbízást minden bizonnyal Soros alapítványa (OSI) adta ki a az "újságíróknak". Tudniillik, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány csak tavaly 46,7 millió forinttal támogatta az Átlátszó.hu "oknyomozó" portált. Az Átlátszó további 44,4 milliónyi mikro-és  kisadományt kapott 2017-ben, amit olvasók híján valószínűleg szintén Sorosék csúsztattak a zsebükbe kisebb cégek vagy magánszemélyek által.

Ahogy az Origo is írja:

Az Átlátszó a milliárdos üzletember tengerentúli utalásaiból politikai küldetést teljesít Magyarországon."

Bizony, hogy politikai küldetést teljesítenek. Mégpedig megrendelésre. Mindeközben természetesen folyamatosan szabad és független sajtóért nyivákolnak, és folyamatosan áldozati szerepben próbálnak tetszelegni. Hogy is van ez? Egy milliárdosnak kémkedni, majd lejárató kampányra felhasználni a megszerzett felvételeket és anyagokat független újságírásnak számít szerintük? Elvégezni a politikai piszkos munkát az ellenzék helyett függetlenségnek számít? Az emberi irigységre játszó összeesküvés-elméletek gyártása hiteles és független újságírói munka lenne? ALIGHA!

Mivel a támogatás az amerikai milliárdostól jön, így értelemszerűen a portál tulajdonosi körében is az ő emberei ülnek. Bodoky Tamás Soros hazai médiabirodalmának fontos szereplője: ő az összekötő a Magyar Narancs és az Átlátszó között. Előbbinél dolgozott, utóbbinál alapító volt. Jelenleg Bodoky az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az Origo információi szerint a szintén tulajdonos Tordai Csaba jogász, Bajnai Gordon egykori MSZP-s miniszterelnök pártalapító társa volt az azóta megszűnt, Juhász Péter-féle Együttben, igaz, ezt Tordai a mai napig tagadja. Az Átlátszó mögött fellelhető szervezet az Asimov Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Maróy Ákos, kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező véleményformáló.

A felügyelőbizottság és tanácsadó testület is tele van a hazai Soros-világ jól bejáratott szereplőivel. A testület elnöke az a Pelle Andrea ügyvéd, aki azzal került be a hírekbe, hogy Soros György érdekeinek megfelelően igyekezett a magyar igazságszolgáltatás munkáját befolyásolni. Az érintett tagadta a híreszteléseket, szerepe azonban azóta sem teljesen tisztázott. Tag továbbá Mong Attila, aki kutatóként tagja a Soros-közeli Mérték Médiaelemző Műhelynek. Itt kollégája az a Polyák Gábor, aki a tavaly decemberi LIBE-meghallgatás résztvevőjeként a magyar kormány ellen foglalt állást, Judith Sargentini szólamait fújva.

A Soros zsebéből kitartott liberális oknyomozók és véleményformálók szemen köpve saját elveiket igencsak kettős mércével mérnek. Hiszen ha kormányközeli személyekről kell lejárató kampányanyagokat készíteniük, vagy vállalkozók után kell kémkedniük, akkor 110%-ra tekerik a rágalmazó és összeesküvéseket gyártó potméterüket. Ha viszont az ellenzék politikusairól van szó természetesen a potméter nullán van és mélyen kussolnak. Soros György kitartottjait nem zavarták egyszer sem Gyurcsány Ferenc, Juhász Péter, Veres János, vagy éppen Hunvald György kétes ügyei.

Az Origo kiváló lajstromot készített az ellenzéki politikusok botrányaiból, amelyekről mélyen hallgattak a Soros-médiumok: IDE KATTINTVA OLVASHATJÁTOK.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére