Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyosan jogsértõ a Kétfarkúak mobilapplikációja

Sümeghi Lóránt

2016.09.30. 19:38

Súlyosan jogsértõ a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) mobiltelefonos applikációja, amely érvénytelen szavazásra és a szavazólapok fényképének megosztására hívja fel a választópolgárokat - állapította meg pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület az ügyben büntetõfeljelentést is tesz.

Az NVB-hez egy magánszemély fordult kifogással. Beadványában azt írta, az MKKP internetes oldalán, közösségi oldalán, és internetes oldalán hirdeti a "Szavazz érvénytelenül!" mobilapplikációt, ezzel a párt arra hívja fel a választópolgárokat, hogy szavazzanak érvénytelenül és a szavazólapuk képét osszák meg az applikáció segítségével. Ez a beadványozó szerint jogsértő.

Patyi András, az NVB elnöke a döntési javaslat előterjesztésekor úgy fogalmazott, az érvénytelen szavazatok megosztására készített applikáció már túlmegy azon a határon, amit "viccként" lehet elkönyvelni a kampányban,

ráadásul a választási rendszer alapelemét, a szavazás titkosságát tervezi megsérteni. 
A bizottsági tagok egyetértettek abban, az applikáció a választási rendszerbe vetett közbizalom megingatására alkalmas. 

Az NVB ezért egyhangú döntéssel megállapította, hogy az MKKP a "Szavazz érvénytelenül!" applikációval megsértette a választás tisztaságának és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak a választási alapelvét, és ezzel az alaptörvényben deklarált, a választások tisztaságának alapelvét. 

A bizottság arról is egyhangúlag döntött, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak, hogy vizsgálja ki, törvénysértő-e az applikáción megvalósuló személyes adatkezelés. Az NVB egyúttal – Litresits András, az MSZP és Bodolai László, az LMP delegáltja ellenszavazatával – arról is határozott, hogy feljelentést tesz a rendőrségen.

A többfarkú kutyák amúgy előszeretettel alkalmaznak kiskorúakat is annak érdekében, hogy nihilista üzenetrendszerüket népszerűsítsék és ezzel megtévesszék a magyar állampolgárokat.

Az egyik határ mentén szolgáló magyar rendőr úgy értékelte a többfarkú kutyák ténykedését, miszerint aktivitásuk teljes mértékben a lelkiismeret hiányáról tanúskodik: 

Köszönjük az elismerést több ezer bajtársam nevében, akik ott dekkolnak a határon távol a családjuktól hónapokig. Ezek szerint ti jól alszotok, mi pedig jól végezzük a munkánkat... Van nektek lelkiismeretek? Egy szégyenfoltjai vagytok a hazának."


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére