Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szájkosárra vár a megválasztott dunaújvárosi képviselő

Dr. Horváth József

2020.02.17. 14:00

Nagy hangon ünnepli az ellenzék a dunaújvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választáson szerzett győzelmét.

Tudósításcímek ballib lapokból: Hatalmas ellenzéki győzelem (Ez a Lényeg), Így ünnepelték meg Dunaújvárosban az ellenzék újabb elsöprő győzelmét (Alfahír), Kiütéses ellenzéki győzelem Dunaújvárosban (ATV), ugyancsak ATV: A DK azt állítja: megvan a 2022-es ellenzéki győzelem receptje, Nagyon könnyedén nyert az ellenzék jelöltje Dunaújvárosban az időközi önkormányzati választáson (168 Óra) és egy a nyersebbek közül: Kálló Gergely: „Addig fogok kiabálni, amíg Kövér László szájkosarat nem tesz az arcomra” (Mérce).

Ismeretes, az időközi választást azért kellett kiírni, mert az őszi helyhatósági választáson polgármesterré választott jobbikos Pintér Tamás összeférhetetlenség miatt lemondott egyéni képviselői mandátumáról.

Az öröm indokolt, hiszen a győzelem bekövetkezett. Ám annak ilyen magas hőfokon való izzítása már kérdéses, hiszen a lakosság összetétele miatt Kálló Gergely eredményét még a kormánypárti erők is elképzelhetőnek tartották.

A dunaújvárosi 4-es számú körzet eleddig ugyanis bevehetetlennek bizonyult számukra, s nagyjából az erőviszonyok is hasonlóak voltak. 2002-ben például 56-33 százalékos arányban maradt alul a Fidesz-MDF lista, négy évvel később pedig tovább tágult az olló. Amikor 2010-ben a Fidesz szinte mindent megnyert az országban, ebben a körzetben akkor is csak javítani tudott az arányokon. Az utóbbi két választáson – 2014, 2018 – pedig 36 százalék körüli eredménnyel maradt alul.

A szavazók összetétele ezúttal is predesztinálta, hogy a mostani választás eredménye is illeszkedjen a sorba. Éppen ezért fura a nagy ujjongás, kalapdobálás, a kierőszakolandó szájkosár emlegetése. A győzelem a demokrácia törvénye szerint következett be, el kell ismerni. Egyben rámutat arra, hogy bőven van tennivalója a kormánypártoknak, különösen olyan körzetekben, amelyekben az ellenzéknek nyilvánvalóan többsége van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére