Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós a japán CPAC-en: Magyarország kifejlesztette az okos erő képességét

888.hu

2022.12.03. 12:45

A magyar múlt folyamatos szabadságharcai miatt a leleményesség egy különleges formáját alakítottuk ki, a kemény és a puha elnyomásokkal szemben az okos erő képességét – mondta Szánthó Miklós a CPAC JAPAN 2022 közönsége előtt szombaton.

 

Szerinte Magyarország ezért is viszonyul a nagy nemzetközi konfliktusokhoz óvatossággal és stratégiai nyugalommal, célja pedig a béke és biztonság. A tokiói Konzervatív Politikai Akció Konferencián az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta azt is, hogy a családok védelme nemzetbiztonsági kérdés, a demográfia nemzetstratégiai ügy.
A CPAC Hungary-t is szervező Központ vezetője a japán közönség előtt kiemelte: újra a hódító birodalmi logikák korát éljük, „a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában háború van, a progresszív baloldali szirénhangok pedig nem csak a nemzet, de a család fogalmát is el akarják venni tőlünk. Ilyenkor kell újra rátekintenünk nemzetünkre, erőt meríteni történelmünkből és megvédeni gyermekeink jövőjét.”
Szánthó kiemelte, hogy a magyar szabadságharcok során, a nagyhatalmak kemény és puha elnyomásaira adott valászként kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, mely a magyar „smart power”, az okos erő egy speciális formája.
Így a magyarok történelmét áttekintve bárki megértheti, miért közelítünk különös óvatossággal és stratégiai nyugalommal a nagy nemzetközi konfliktusokhoz.”
– mutatott rá a főigazgató.
Egy tizenötmilliós nemzet csak azt tűzheti ki célul magának, hogy „ne olvasszanak be minket se ide, se oda” – húzta alá Szánthó. Ezt a célt kell összhangba hozni a mindenkori geopolitika erőviszonyokkal és „ehhez pedig csak egy út vezet: a béke és a biztonság. Nem a háborús agresszió, és nem az energiabiztonságot veszélyeztető szankciós politika” – mondta.
A főigazgató értékelése szerint a családvédelem is nemzetbiztonsági kérdés: a demográfiai kihívások megoldása nemzetstratégiai ügy, egyszerűen ugyanis „gyermek nélkül nincs jövő a nemzet számára”. Kiemelte: „mi, konzervatívok a családot nem társadalmi elvárásnak, hanem teremtési rendnek tekintjük. A gyermek áldás, nem pedig ökológiai karbonlábnyom”, ahogy a liberálisok mondják újabban.
Hozzátette: „Az élet célja a folytatólagosság, ennek útja pedig a család és a gyermek”, a magyar családpolitika és a munkaalapú társadalom építése pedig az elmúlt 12 év tényadatai alapján sikerrel kecsegtet.
Beszédének végén Szánthó Miklós a józan ész, a hit, a nemzet, a család és a múlt értékeinek védelme érdekében arra szólított fel, hogy „a konzervatívok fogjanak össze világszerte: eljött a normalitás lázadásának ideje, ez a CPAC!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére