Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: A klímamorál nevében a gyerekeinkről akarnak bennünket lebeszélni

888.hu

2022.12.15. 13:20

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a közösségi oldalán emlékeztet, hogy a szexuális forradalom, a gender- és abortuszpropaganda, valamint a női és a férfi nem tagadása után új, szintén veszélyes és életellenes őrület van kibontakozóban a progresszív Nyugaton: ne vállaljunk gyerekeket, mert azzal „klímagyilkosokat” nevelünk.

 

Mi figyelmeztettünk mindenkit előre: a folyamatos »felszabadítás-mánia« újabb és újabb abszurd és az élettel szembenálló követelésekkel áll elő.”

– írta.

 

Az amerikai NBC News ’THINK’ rovatában egy önmagát ’bioetikus’ jelzővel aposztrofáló szerző amellett érvel, hogy a gyermekvállalás nagyban hozzájárul az éghajlatváltozáshoz, ám ennél is tovább megy, amikor egy olyan gyilkos szabadon engedéséhez hasonlítja a gyermekvállalást, akiről tudjuk, hogy hamarosan újra ölhet.

 

Szerinte a tudomány(?) bebizonyította(?): a gyerekek ártanak a Földnek, ezért „az erkölcs azt diktálja, hogy ne legyen több”.

 

– írja cikkében Travis Rieder, a Berman Bioetikai Intézet bioetika mesterképzési programjának igazgatója. Reider szerint „köztudomású tény, hogy a több gyermek több károsanyag-kibocsájtással jár, és a klímaváltozás ütemének fényében 'logikus' a megoldás, kevesebb gyermeket kell szülni”.

 

A morálpamflet szerzője szerint ugyanis minden embernek van egy „karbonszámlája”, amely azt mutatja meg, hogy életvitelével mennyi káros anyagot bocsájt ki. A kutató elképzelése szerint annak érdekében, hogy a szülők érezzék cselekedetük, vagyis a gyermekvállalás súlyát, gyermekeik karbonlábnyomát az ő számláikra kell írni. Ezt a gondolatmenetet egy meghökkentő hasonlattal illusztrálja:
„Ha egy gyilkost kiengedek a börtönből, tudván, hogy ártatlan embereket akar megölni, akkor bizonyos felelősségem van a halálesetekért – még akkor is, ha a gyilkos is teljes mértékben felelős.”

 

Reider, a ’bioetikus’ tehát a gyermekvállalás szentségét a börtönből kiengedett gyilkoshoz hasonlítja, majd később úgy érvel, „ha eggyel kevesebb gyermek vállalása csökkenti a klímaváltozás okozta károkhoz való hozzájárulást, akkor a családméret megválasztása morálisan releváns kérdéssé válik”.

A Reiderhez hasonló elborult moralizálások egyetlen célt szolgálnak: kiszakítani az embert az élet szövetéből, és szétszaggatni az emberi élet fonalát. Az érvelés hamis és hazug, ugyanis a még meg sem született gyerekeket lehetetlen a „klímaváltozásért” okolni, és egyenesen az élet misztériumával szemben elkövetett súlyos szentségtörés a gyerekeinkben önmagunk és felmenőink helyett pusztán egy „szénlábnyomot” vagyis egy „ökoterroristát” látni.

 

Aki mégis így tesz, az egy olyan életellenes ideológiát képvisel és népszerűsít, amelynek egyszerűen nincs helye az élők, és az élni akarók között: a halálkultusz propagálásától nem többek és jobbak leszünk, hanem kevesebbek, szegényebbek, és legfőképpen: élettelenek és halottak.
–véli Szánthó Miklós.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére