Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: Elnézve az egyharmadot, nem csodálkozom a kétharmadon

888.hu

2022.11.12. 18:40

„A történelemnek nem lett vége, ehelyett a történelem végéről szőtt ábrándoknak lett csúfos vége, ezért a történelem továbbfolyásával a civilizációnkért és annak jövőjéért folytatott küzdelem sem fog a jövőben alábbhagyni” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón Visegrádon.

 

Szánthó Miklós szerint a történelemben egyáltalán nem példa nélküli médiaharcról beszélni.
„Jelenleg háborús időket élünk, és több színterén is csaták zajlanak: háború van a szomszédságunkban, súlyos ellentétek a geopolitikai mezőben, harc folyik az energiahordozókért és a médianyilvánosság csataterein is.”
– fogalmazott a Központ vezetője, aki szerint a magyarországi baloldal önsorsrontásának is szerepe van a jobboldal sikerében.

 

Nyugaton geopolitikában, valamint a nyilvánosságban, a populáris kultúra szférájában két megközelítés ütközik: a magát idealistának hirdető progresszió feszül neki a valóságot előtérbe helyező józan észnek. És jelenleg úgy áll a dolog, hogy globálisan a liberális megközelítés van messze túlsúlyban.”

– fejtette ki Szánthó.

De – folytatta – e liberális megközelítés három csellel doppingolja magát, hogy helyzeti előnyét megerősítse: egyfelől bevetik a „semlegesség cselét”. A liberális fősodor dogmaként szajkózza ugyanis, hogy a társadalmi és közéletre vonatkozó megközelítések akkor „kiegyensúlyozottak”, „függetlenek” és „objektívek”, ha azok mindenben fenntartás nélkül az aktuális liberális fősodor véleményéhez igazodnak.

A másik csel az Alapjogokért Központ vezetője szerint a „fake news” csel, vagyis a más véleményen lévők „hírhamisítónak, propagandistának” történő bélyegzése. Szánthó szerint a harmadik csel a „vádaskodás csele”, tudniillik hogy aki nem osztja a liberális demokrácia kánonját, az nem is lehet demokrata.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére