Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Száz magyar népmese díszdobozos kiadását kapják meg az óvodások

Csordás Bettina

2018.11.28. 12:35

A Magyar népmesék rajzfilmsorozat díszdobozos kiadását és a hozzá tartozó mesekönyvet az ország 2841 óvodája kapja meg a napokban - számolt be az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

A Magyar népmesék DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják az óvodákba, így az ünnepek előtt már nézhetik is a gyermekek" 

– mondta el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója és a magyar népmesék rajzfilmsorozat kitalálója arról számolt be, hogy a száz részből álló Magyar népmesék díszdobozos kiadása olyan alkotók közreműködésével készült el 34 év alatt, mint a sorozat képi világát megalkotó Jankovics Marcell, valamint Horváth Mária és Nagy Lajos rendezők.

Az epizódok a legérdekesebb népmesei történeteinket dolgozzák fel, emlékezzünk csak A kis gömböcre vagy A rátóti csikótojásra. A népmesék nemcsak a mesemondás eredeti humorát és tanulságait közvetítik, hanem egyfajta magyaros képi humort is felvonultatnak az ábrázolásokkal.

A magyar kultúra belső-ázsiai öröksége a kereszténységgel teljesedett ki, és egy jellegzetes életszemléletet visz tovább, amelyet a szájhagyomány és a népi művészet máig megőrzött"

– fogalmazott Kásler Miklós miniszter.

Ezeknek a meséknek sokszor valós alapjuk van, az örök emberi tulajdonságokról szólnak és az emberek közötti viszonyokat fejezik ki, így nem csupán a gyermekeknek szólnak, hanem a felnőtteknek is példaként szolgálnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére