Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentkirályi Alexandra: A harmadik hullám veszélye minket is fenyeget

888 - MTI

2021.02.12. 07:30

A kormány megtesz mindent, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma elkerülje Magyarországot, és ebben nagy segítséget jelent az európai uniós vakcina mellett az orosz és a kínai oltások beszerzése – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

 

Azt látjuk, hogy a harmadik hullám veszélye minket is fenyeget, ugyanakkor az eddigi nagyon következetes járványügyi intézkedéseknek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni”

– mondta Szentkirályi Alexandra, kiemelve: mindent megtesznek azért, hogy ez a következőkben is így legyen.

Hangsúlyozta: ebben nagy segítséget jelent, hogy elkezdődtek az oltások, „Magyarország pedig nemcsak a lassan csordogáló brüsszeli vakcinákra tud (...) számítani”, hanem az oroszra és majd a kínaira is.

Folyamatosan érkeznek a vakcinák, és úgy kalkulálnak, hogy már május végére 3,5 millió emberrel többet be tudnak beoltani Magyarországon, mint például a hasonló méretű Portugáliában, ahol csak a „brüsszeli vakcinával” számolnak – mondta a kormányszóvivő.

Közölte, március elejére már egymillió védett ember lehet, aki vagy oltást kapott, vagy már átesett a fertőzésen. Április elejére ez a szám a kétmilliót is elérheti, vagy meg is haladhatja azt a kínai vakcinával.

A védettséget igazoló okmányról szólva Szentkirályi Alexandra azt mondta: a kormány nyitott egy összeurópai módszerre, de a vakcinák pluszbeszerzésének köszönhetően Magyarország jóval előrébb lesz, „mint az Európai Unió általában vagy egyes tagállamai”. Ezért jogos volt az az igény, hogy saját okmányt adjanak ki – mutatott rá.

Kiemelte:

az, hogy az okmányhoz milyen jogosítványok társulnak majd, részben attól függ, hogy az újraindítás kérdését körbejáró, jövő héten induló online konzultáció milyen eredménnyel zárul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére