Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: 1600 amerikai cég 100 ezer embernek ad munkát Magyarországon

MTI - 888.hu

2020.11.18. 13:55

Mintegy ezerhatszáz amerikai cég van Magyarországon, amelyek 100 ezer magyar embernek adnak munkát – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebookon.

 

Szijjártó Péter megosztotta az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács online üléséről készült videót, amelyben elmondta, új világgazdasági korszak köszöntött be, és ebben csak azok a cégek lehetnek sikeresek, amelyek képesek alkalmazkodni az új kihívásokhoz.

A miniszter szerint a koronavírus-járvány második hullámában hozott kormányzati intézkedések mögött két fő elv húzódik meg: az emberek egészségének és életének védelme, valamint a gazdaság működőképességének fenntartása.

Szijjártó Péter felsorolta a járvány fékezésére nemrégiben bevezetett intézkedéseket, köztük megemlítve a kijárási és gyülekezési tilalmat, az üzletek, illetve az éttermek nyitva tartásának korlátozását, valamint azt is, hogy a szállodákban nem fogadhatnak turistákat.

Kiemelte, hogy az üzleti célú utazás ugyanakkor engedélyezett, így a cégek alkalmazottai továbbra is érkezhetnek Magyarországra, és ebben az esetben kötelező karantén sincs.

Mindannyian tudjuk, hogy ennek a helyzetnek az igazi megoldása a vakcina lesz, és e tekintetben minden irányban folytatunk tárgyalásokat. Éppen ezért szeretném tájékoztatni önöket, hogy mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap”

– mondta a miniszter, hozzátéve, hogy tízdózisnyi minta érkezik Magyarországra, amelyet a hivatalos laboratóriumokban vizsgálnak meg. A tesztek eredménye dönti el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából – fűzte hozzá.

Ugyanakkor a kormány együttműködési megállapodást kötött a kínai vakcinagyártóval is, és részt vesz az ellenszer kifejlesztésének európai projektjében.

Tehát igyekszünk a legtöbb forrásból vakcinát beszerezni”

– összegezte a tárcavezető.

Szólt arról is, hogy a járvány miatt hozott gazdasági döntések esetében négy fő szempontot vettek figyelembe: a munkahelyek védelmét, a beruházások ösztönzését, a stratégiai iparágak támogatását és a cégek likviditásának biztosítását.

Az egyik legfontosabb aspektus a beruházások ösztönzése; mi úgy gondoljuk, hogy ez a munkahelyek megvédésének egyik legjobb módja”

– fogalmazott Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy a kormány a munkanélküliség finanszírozása helyett az ellen harcol.

A miniszter beszámolt a kormány beruházás- és képzésösztönző támogatásairól, és hangsúlyozta, hogy elkötelezettek az alacsony adók és az egyszerűsített adórendszer mellett.

Kitért arra is, hogy 2014 eleje óta 80 olyan amerikai cég volt, amely a kormány által biztosított támogatással valósított meg beruházást Magyarországon, 1,1 milliárd euró értékben. Jelenleg kilenc amerikai céggel tárgyalnak újabb beruházásokról – tette hozzá, azzal együtt, hogy az utóbbi években 80 százalékkal nőtt a magyar export az Egyesült Államokba, ami azt jelenti, hogy Amerika – az EU-n kívül – az első számú exportpartnere Magyarországnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére