Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a közép-európai országok észszerû migrációs politikát folytatnak

Horváth Tamás

2019.01.22. 20:10

A magyar diplomácia vezetõje Roberto Antonionéval tárgyalt.

A közép-európai országok észszerű migrációs politikát folytatnak, saját állampolgáraik biztonságát tekintik elsődlegesnek"

– mondta Szijjártó Péter, amikor Roberto Antonionéval, a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) újonnan megválasztott főtitkárával tárgyalt.

A külügyi tárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy Szijjártó Péter hivatalában fogadta az olasz politikust. A tájékoztatás szerint a külgazdasági és külügyminiszter azt mondta:

A magyar külpolitika »szíve közepe« Közép-Európa, amely az európai növekedés motorja lesz a közeljövőben."

Majd hozzátette:

Magyarország növeli hozzájárulását a KEK fejlesztési alapjához azzal a céllal, hogy a nyugat-balkáni fejlesztésben minél nagyobb arányban vehessenek részt magyar vállalatok.”

Szijjártó Péter elmondta, az is bizonyítja, hogy a közép-európai országok észszerű migrációs politikát folytatnak, hogy a KEK tagállamai közül nyolc ország nem szavazta meg a migrációs paktumot.

A jelenleg 17 tagállamból álló KEK olasz kezdeményezésre 1989. november 11-én Budapesten jött létre. Jelenleg Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna a tagja.A KEK fő céljának a regionális együttműködés és az európai integráció elősegítését, valamint az EU-n kívüli tagállamok uniós csatlakozási folyamatának támogatását tekinti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére