Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a magyar kormány továbbra is harcol a magyar emberek biztonságáért

Kékes Viki

2016.11.08. 16:28

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a mai parlamenti szavazáson az derült ki, hogy az ország megvédésének tekintetében a magyar emberek csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatón reagált arra, hogy az ellenzék nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást. A külügyminiszter elmondta, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni harc még nem ért véget, és ebben nagy segítséget jelentett volna a módosítás:

A mai parlamenti szavazás ezt a nagyon fontos eszközt vette el az ország megvédéséért folytatott küzdelemből."

A külügyminiszter szerint az elmúlt másfél évben az EU nem volt képes arra, hogy megtalálja a helyes és hatékony választ a közösség történetének legsúlyosabb válságára, a tömeges népvándorlásra. Ugyanakkor a magyar kormány álláspontja mindvégig világos volt:

A kötelező betelepítési kvóta nem megoldás a bevándorlási válságra, sőt elmélyíti az EU válságát és Európa tönkretételéhez vezet."

Ebben a helyzetben a magyar kormány nagyon komoly erőfeszítéseket tett, hogy Magyarországot megvédje a kvótától, ám az EU-ban mind a mai napig nem adták fel, hogy lenyomják Magyarország torkán is a kötelező betelepítési kvótát. A nyomás nem szűnik, ugyanis az Európai Tanács december 20-21-i ülésén is szerepel ez a kérdés, vagyis a következő hónapokban is mindent meg kell tenni, hogy a kormány meg tudja védeni Magyarországot.

A mai parlamenti szavazáson viszont az derült ki, hogy az ország megvédésének tekintetében a magyar emberek csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak. Mint ismeretes, a válság kezdete óta az országra nagy nyomás nehezedett; ennek elhárításában a legnagyobb segítséget az jelentette, hogy

az október 2-ai népszavazáson létrejött egy új egység, hiszen 3,3 millió ember még soha nem szavazott egy ügy mentén."

Ugyanakkor nagy segítséget jelentett volna a jövőben az alaptörvény módosítása is.

Szijjártó Péter visszautasította a görög migrációs miniszter azon kijelentését, hogy Magyarország a menekültpolitikájával kivágja az EU tartóoszlopait. A magyar külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének azon nyilatkozatára is reagált,  miszerint a magyarok nem tudják, mi a saját érdekük:

Az hogy mi a magyarok érdeke, azt pontosan mi tudjuk, magyarok, ezt bízzák ránk az EU vezetői - jelentette ki a miniszter. A magyar emberek érdeke az, hogy a kvóták ne jelentsenek kötelezettséget, és ezért mindent meg fog tenni a magyar kormány."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére