Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Egészségügyi és biztonsági szempontból is szükség van a Kelet és a Nyugat együttműködésére

888.hu

2021.12.02. 19:20

A Kelet és a Nyugat szoros együttműködésével sokkal eredményesebb lehetne a nemzetközi közösség fellépése az egészségügy és a biztonság területén – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Stockholmban.

 

A minisztérium közleménye szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülésén Szijjártó Péter leszögezte, hogy a világ komoly kihívásokkal néz szembe mind egészségügyi, mind biztonsági szempontból.

A koronavírus újabb és újabb variánsai tűnnek fel, amelyek sokkal súlyosabb fenyegetést jelentenek az emberek egészségére, mint a korábbi változatok. Emellett a migrációs hullámok is egyre erősödnek, részben az afganisztáni misszió kudarca, részben pedig más konfliktusok nyomán – mutatott rá.

A világjárvány terjedését és a migrációs folyamatokat csak úgy lehet megállítani, ha erős kelet–nyugati együttműködést tudunk felépíteni”

– hangsúlyozta.

Az új vírusmutációkkal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a világ gyakorlatilag versenyt fut az idővel. Eközben Keleten és Nyugaton is vannak sikeres, magas színvonalon működő tudományos-orvosi közösségek, amelyek eredményesebbek lehetnének a járvány elleni küzdelemben, ha együttműködnének – mondta.

Több embert lehetne megmenteni, ha végre a politikai és ideológiai szempontok kívül kerülnének a horizonton”

– fogalmazott Szijjártó Péter, majd hozzátette: ugyanez igaz a migrációra is, különösen most, hogy az afganisztáni események miatt reális esély van újabb tömeges bevándorlási hullámok megindulására Európa felé. Mint mondta, fontos lenne olyan együttműködést kialakítani a közép-ázsiai országokkal, amelynek keretében biztosítható lenne a határaik védelme, és így az Afganisztánból kiinduló migrációs hullámoknak is hamar gátat lehetne szabni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére