Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Elfogadta a kormány az operatív törzs hat újabb javaslatát

888.hu, MTI

2021.07.28. 15:20

Elfogadta a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs hat újabb javaslatát – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

 

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta: négy döntés azt biztosítja, hogy az eddigieknél gyorsabban és több gazdaságfejlesztési forrás kerülhessen a magyarországi vállalatokhoz annak érdekében, hogy gyorsabban tudják javítani a versenyképességüket. A négy intézkedés a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelezési és gazdaságfinanszírozási tevékenységét teszi széleskörűbbé, gyorsabbá és bürokráciamentesebbé.

Kifejtette:

Megindul egy építőipari tőkeprogram, amelyben az MFB az »ugrásszerű fejlődés előtt álló« építőiparban működő magyar vállalatok számára biztosítja a hatékonyság növeléséhez szükséges beruházások esetében elengedhetetlen fejlesztési pénzügyi forrásokat.”

A kormány elfogadta azt is, hogy az MFB hitelezése a következő időszakban még könnyebb és rugalmasabb legyen, így a bank több mint 200 milliárd forintos újabb hitelezési lehetőséget kapott.

Az eddigieknél szélesebb körben vállalhat garanciát az MFB, ami fontos a magyar vállalatok számára hitelfelvételnél vagy bármilyen más fejlesztési forrás igénybevételénél.

A Magyar Fejlesztési Bank tőkealapjai is az eddigieknél gyorsabban tudnak befektetéseket eszközölni a Magyarországon működő vállalatokban azáltal, hogy a szükséges versenyhivatali eljárásokat a tulajdonszerzést követően is le lehet folytatni, így azok nem lassítják az MFB tőkealapjainak befektetési döntéseit.

Emellett két olyan döntést hoztak, amely jelentős infrastruktúra-fejlesztéssel jár, és amellyel újabb beruházásokat tudnak Magyarországra vonzani – közölte a külügyminiszter.

Szikszón jelentős közműfejlesztést hajtanak végre az ottani iparterületen, így tovább növelik Magyarország északkeleti részének vonzerejét. Megjegyezte: Szikszón már most is jelentősek az ipari kapacitások, és további beruházók szeretnének oda települni. Ehhez rendkívül fontos az ottani közműfejlesztés.

Továbbá négy magyarországi ipari parkban távközlési, elektronikai, energetikai és vízügyi közműfejlesztést végeznek el 100 milliárd forint értékben”

– emelte ki, hozzáfűzve: fontos, hogy legyenek az országban olyan területek, amelyek a beruházók számára gyorsan képesek biztosítani a megfelelő körülményeket.

Szijjártó Péter elmondta: a mostani hattal 35-re nőtt azon javaslatok száma, amelyeket a kormány elfogadott a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzstől. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon a gazdaság újraindulása a leggyorsabb legyen Európában – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.
Megjegyezte, az országok között zajlik az új világgazdasági korszakra történő átállás versenye, aminek az a tétje, hogy ki tudja a leggyorsabban beindítani gazdaságát, és ehhez a legtöbb beruházást magához vonzani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére