Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Eljött az ideje a magyar gazdaság újraindításának

888.hu, MTI

2021.06.10. 14:30

Egészségügyi és gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra, aminek köszönhetően most megkezdődik a magyar gazdaság újraindítása – közölte Szijjártó Péter az AgroSprint Zrt. csütörtöki beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján Budapesten.

 

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság újraindítását minél gyorsabban, minél hatékonyabban kell levezényelni, és ebben a munkában különösen számít a magyar gazdaság szereplőire, így a magyar és családi kézben lévő vállalatokra is.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások ma már számos olyan beruházást hajtanak végre, amelyek nyomán nemcsak itt, Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon Európa-szerte is vezető pozícióba kerülnek.

Az elmúlt 10 esztendő gazdaságpolitikai stratégiájának köszönhetően létrejött azon magyar családi tulajdonban lévő vállalatoknak egy széles köre, amely a világgazdasági kihívások közepette is képesnek és elég erősnek bizonyult arra, hogy előre tudjanak lépni, és új kapacitások létrehozásával új piacokat tudjanak megszerezni”

– mondta.
Az AgroSprint beruházásáról szólva elmondta, hogy a vállalat most Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztottzöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti.
A fejlesztés nyomán a gyártókapacitás évente 25 ezer tonnára nő, aminek különös jelentőséget ad, hogy ehhez 75 ezer tonna nyersanyag feldolgozására van szükség, amelyet a vállalat kizárólag magyar termelőktől szerez be, ami kiváló hír a magyar gazdák számára is – közölte.

A 14,5 milliárd forintos beruházással 110 munkahely jön létre Karcagon és Nyírlugoson, mindehhez a kormány 6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére