Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: ha nincs határvédelem, akkor veszélybe kerülnek a magyar munkahelyek

Nagy Gábor

2018.03.05. 18:30

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: máshova viszik a külföldi befektetõk a jó fizetést és megélhetést kínáló munkahelyeket, ha Magyarország nem marad meg Európa legbiztonságosabb országának.

Szijjártó rámutatott, világszerte hatalmas a verseny a nagy nemzetközi vállalatok – köztük a bajor cégek – munkahelyteremtő beruházásaiért, és a biztonság az egyik legfontosabb szempont a beruházások helyszínének kiválasztásában. Ezért gondoskodni kell arról, hogy továbbra is Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

Ha nem védjük meg a határokat, akkor ezek a vállalatok nem Magyarországon hoznak létre jó fizetést és stabil megélhetést biztosító munkahelyeket"

– húzta alá Szijjártó Péter, aki Münchenben tárgyal. Hozzátette:

A határvédelem és a biztonság megőrzése alapvető és elengedhetetlen feltétele annak, hogy a külföldi nagyvállalatok a jövőben is Magyarországra hozzák beruházásaikat."

Németország Magyarország első számú gazdasági partnere, és a német tartományok között Bajorország az első. A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly újabb 9 százalékkal növekedett, így elérte a 13 milliárd eurót, és ezen belül a Bajorországba irányuló magyar export értéke 9 milliárd euró volt. Szijjártó kifejtette: a magyar gazdaság 4 százalékot meghaladó mértékű növekedésében meghatározó szerepe van a bajor cégeknek.

Magyarországon már 116 bajor nagyvállalat tevékenykedik, és 5 milliárd euró értékben hajtottak végre beruházásokat, így több mint 40 ezer magyar embernek adnak munkát.

A további fejlődés csak a biztonság megőrzésével lehetséges. "Ha a biztonságunk elvész, elvesznek a magyar munkahelyek is" – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére