Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó lett az év embere

Bokor Gábor

2019.01.09. 09:26

A külügyminisztert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelõ szerkesztõsége. Szijjártó Péter ellentmondást nem tûrõ kiállásának köszönhetõen jelentõsen nõtt Magyarország külpolitikai mozgástere, a magyar modell a világ számára is érthetõvé vált, ráadásul egyre többen csatlakoznak a magyar állásponthoz - közölte a portál.

A Figyelő szerkesztősége negyedik alkalommal ítélte oda az Év embere díjat, amellyel ezúttal a Szijjártó Péter fémjelezte külpolitikai fordulatot ismerte el a lap, mely tavaly Matolcsy Györgyöt díjazta. 

A külgazdasági és külügyminiszter 2014-es hivatalba lépését követően lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország politikai mozgástere nemzetközi szinten is növekedjen, a magyar modellt érő nemzetközi kritikákra határozottan és erőteljesen reagáljon"

– indokolták döntésüket, majd úgy folytatták, hogy ennek a nemzeti érdekérvényesítésnek a szimbólumává vált Szijjártó Péter, aki az elmúlt több mint 4 évben számos nemzetközi fórumon egyértelművé tette a magyar külpolitikai és bevándorláspolitikai álláspontot és a gyakori nézetellentétek ellenére is kiállt mellette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére