Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyarország a migránsok befogadása helyett a családok támogatására fókuszál

888.hu

2022.05.19. 20:42

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ globális migrációs paktumát értékelő fórumon hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra sem ért egyet a dokumentumban foglaltakkal, és még mindig veszélyesnek tartja a migrációt.

 

Magyarország az illegális migránsok befogadása helyett a családok támogatására fókuszál, és elvárja, hogy ezt az álláspontját mindenki tiszteletben tartsa.”

 

– szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ globális migrációs paktumát értékelő fórumon hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra sem ért egyet a dokumentumban foglaltakkal, és még mindig veszélyesnek tartja a migrációt.

 

„Magyarország tiszteletben tartja azon országok megközelítését, akik a migrációra eszközként tekintetnek a demográfiai és munkaerőpiaci kihívásaik orvoslása érdekében, mi azonban más megközelítést alkalmazunk. A családokat támogatjuk, s oda küldjük a támogatást, ahol arra szükség van, hogy lehetővé tegyük az ott élők számára a méltóságteljes és biztonságos életet.” – jelentette ki.

Hozzátette, hogy ahogyan mi is elismerjük más országok megközelítését, elvárjuk, hogy mások is tiszteletben tartsák az álláspontunkat, hogy bevándorláspolitikánkat a nemzeti szuverenitásunk talaján állva hajtjuk végre.

 

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy 2015 óta napjainkban a második legerősebb a migrációs nyomás hazánkon. Erre példaként említette, hogy tavaly 130 ezer illegális bevándorlót állítottak meg a déli határon, míg ez a szám idén már mostanra elérte a 65 ezret.

Úgy vélekedett, hogy a fejlemények sajnos azt mutatják, hogy Magyarországnak volt igaza, amikor a migráció ösztönzése helyett annak megállítását szorgalmazta. Ezt szerinte jól mutatja a nyugat-európai párhuzamos társadalmak létrejötte vagy a megnövekedett terrorfenyegetettség.

 

A legalapvetőbb emberi jog, hogy az ember biztonságban élhessen a hazájában, ezért Magyarország szigorúan védi a határokat.”

 

– fogalmazott.

A miniszter aláhúzta, hogy az ENSZ-paktum három kategóriára osztotta a világot, migrációs származási, tranzit- és célországokra, de a magyar kormány szerint létezik egy negyedik csoport is, ezt azok az államok alkotják, amelyek szuverén döntésük alapján egyik fenti kategóriába sem kívánnak tartozni.

Majd hozzátette, hogy változtatna kell a migráció ösztönzését célzó megközelítésen, és ehelyett inkább a biztonságos helyben maradást lehetővé tévő körülményeket kellene teremteni.

Végül figyelmeztetett: fontos megakadályozni az olyan törekvéseket, amelyek azt célozzák, hogy a globális migrációs paktum „lopakodó módon” részévé váljon a nemzetközi jognak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére