Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: meg kell akadályozni a szoci Frans Timmermans migránsbetelepítési tervét

Vincze Viktor Attila

2019.01.31. 16:07

Óriási veszélyt jelent az európai szocialisták azon terve, hogy külön csatornát hozzanak létre az Európába irányuló migráció számára, ezt az európai parlamenti választásokon meg kell akadályozni - mondta a magyar médiának nyilatkozva Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bukarestben utazott, ahol az európai uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozóján vesz részt.

A külgazdasági és külügyminiszter Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének, a szocialisták csúcsjelöltjének előző napi nyilatkozatára reagált.

A migrációt meg kéne állítani, nem szervezni kellene. Jól látható, hogy Frans Timmermans és az európai szocialisták a Soros-hálózat megrendelésének megfelelően a migrációs folyamatokat Európa irányába tovább akarják növelni"

– mondta Szijjártó Péter.

Rámutatott: a migrációs folyamatok felerősödését csak úgy lehet megakadályozni, ha az EP-választásokon a migrációt ellenező erők kerülnek többségbe.

Ez egy nagy vita itt a külügyminiszterek tanácsában is, hiszen Európa számos kormánya bevándorláspárti álláspontot képvisel. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy az EP-választáson majd a választópolgárok el fogják tudni dönteni, hogy milyen irányba menjen tovább Európa ebben a kérdésben"

– hangsúlyozta a külügyminiszter, aki elmondta, hogy a külügyminiszterek tanácsának ülésén áttekintették az Európa körül kialakult helyzetet.

Megállapítható, hogy keletről befagyott konfliktusok, délről, délkeletről pedig válságövezetek határolják az EU-t.

A minket délről körülvevő válságok ügyében sajnos semmiféle előrelépés nem történt, sem a szíriai, sem a líbiai válság tekintetében nem jutottunk előre, ráadásul a szubszaharai Afrikából Észak-Afrika irányába érkezőkkel, valamint a Közel-Keleten tartózkodó migránsokkal együtt közel 30-35 millió olyan ember él Európa közvetlen szomszédságában, akik élethelyzetük miatt bármikor úgy dönthetnek, hogy megindulhatnak Európa irányába"

– közölte Szijjártó Péter.

Úgy értékelte: ennek fényében különösen riasztó Frans Timmermansnak, az európai szocialisták csúcsjelöltjének szerdai nyilatkozata.

Egyértelműen Soros emberéről beszélünk, ha nem így lenne, nem fogadta volna négyszer Sorost és számtalanszor a Soros György által finanszírozott szervezetek vezetőit Brüsszelben. Õ világossá tette terveit: egy külön csatornát, egy új lehetőséget szeretne létrehozni a migránsok Európába hozatalára abban az esetben, ha a migrációt támogató erők többségben maradnak az EP-ben és az Európai Bizottságban. Ez rendkívül veszélyes Európára: látható volt az elmúlt években, micsoda biztonsági kockázata van a migrációs folyamatoknak."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére