Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Nem szabad ideológiai és politikai kérdést csinálni a vakcinából

888.hu, MTI

2021.04.01. 17:00

Szijjártó Péter csütörtöki genfi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus-járvány ellen az oltás az egyetlen alternatíva, ezért a vakcinából semmiképpen sem szabad ideológiai és politikai kérdést csinálni.

 

Világosan látszik, hogy az egész világon exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, újabb és újabb variánsok lépnek fel, ezért az oltásnak nincs alternatívája, gyorsan kell oltani annak érdekében, hogy megvédjük az embereket”

– jelentette ki a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a WHO kiváló példát mutatott azzal, hogy nem csinált ideológiai kérdést a vakcinákból – írja az MTI.

Mindazok, akik ideológiai kérdéssé tették Brüsszelben az oltást, azok gyakorlatilag emberek halálát okozták”

– mondta, majd hozzátette, hogy ezzel lassítják az oltási kampányokat, és aláássák az oltási hajlandóságot.

Egyúttal arra szólította fel a magyar ellenzéket, „hagyjon fel az oltásellenes kampánnyal, és ne tegyen ideológiai vita tárgyává egyes oltóanyagokat, elbizonytalanítva ezzel az embereket”.

A külügyminiszter Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával tartott közös sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az oltóanyagok pótlása kiemelt fontosságú, ezért Magyarországon is kialakítanak közös gyártási kapacitást erre a célra.

Szijjártó felhívta a figyelmet, hogy

az EU-ban Magyarország vezető szerepet tölt be az oltottságot tekintve, hiszen a felnőtt lakosság lassan 25 százaléka már legalább az első oltást megkapta.

„Minél több embert tudunk beoltani, annál több életet mentünk meg” – tette hozzá.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz megerősítette a helyi oltóanyagok gyártásának fontosságát, és hozzátette, a WHO törekedni fog arra, hogy támogassa Magyarországot ennek megvalósulásában.

A főigazgató elismerően nyilatkozott országunk immáron 24 százalékos lefedettségével kapcsolatban, és arra biztatta Magyarországot, „tartsa meg ezt a lendületet”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére