Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter felszólalt a keresztényüldözés ellen

Horváth Tamás

2018.09.26. 21:30

A nemzetközi közösségnek Szíriában is fel kell lépnie a keresztények üldözésének megállítása érdekében, és segítenie kell a térségben ezer éve élõ közösségeket, hogy az elmúlt idõszakban elüldözött csoportjaik visszatérhessenek - jelentette ki Szijjártó Péter szerdán az ENSZ-közgyûlés kísérõrendezvényén, amelyet az Európai Unió szervezett a szíriai konfliktus politikai úton történõ megoldásának elõmozdítására.

A New York-i tanácskozáson felszólalva a külgazdasági és külügyminiszter kifogásolta, hogy keveset foglalkoznak a témával, és elfogadhatatlannak nevezte azt a megközelítést, amely azt sugallja, hogy a keresztények elleni gyűlölködés a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne.

Világszinten a hitük miatt üldözött emberek négyötöde keresztény. A Közel-Keleten és azon belül Szíriában valós az a veszély, hogy a keresztényeket teljesen elüldözik annak ellenére, hogy már ezer éve ott élnek”

– hangoztatta a magyar miniszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy Magyarország felelősséget érez az üldözött keresztény kisebbségek megvédelmezésében. A kormány önálló államtitkárságot is létrehozott, amelynek egyetlen feladata, hogy figyelje a segítségre szoruló keresztény kisebbségek sorsát és helyzetét a világban.

A kabinet 15 millió eurót különített el arra, hogy segítsen újraépíteni az üldözött keresztények lerombolt házait, iskoláit, és támogassa közösségeik megerősítését. Szíriában például az aleppói görögkatolikus egyházat, valamint az ortodox egyházat segítette Magyarország többmilliós támogatással.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az otthonuk elhagyására kényszerített keresztények visszatérhessenek, és ennek garantálásában szerepet kell vállalnia az ENSZ-nek és más nemzetközi szervezeteknek”

– jelentette ki Szijjártó Péter.

A New York-i rendezvény fő témái közé tartozott a nemzetközi humanitárius segítségnyújtás fenntartása és a szíriai a menekülteknek otthont adó országok, különösen Jordánia és Libanon támogatása is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére