Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: Sikeres lehet az év a magyar-izraeli kapcsolatokban

888.hu

2023.01.17. 19:40

A tárcavezető kifejtette: Eli Cohennel most találkozott először külügyminiszterként, korábban azonban már dolgoztak együtt, amikor még a gazdasági ügyekért felelt az izraeli kormányban.

 

„Gratuláltam neki a Likud választási győzelméhez, melyért mi magunk is nagyon szurkoltunk.” – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: emellett megerősítették a két ország közötti stratégiai szövetséget és barátságot.

Kitért rá: biztosította izraeli kollégáját arról, hogy Magyarország a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a nemzetközi szervezetekben Izraelnek ne kelljen szembesülnie igaztalan támadásokkal és tisztességtelen bánásmóddal.

 

Az Izrael-ellenes határozatokat a jövőben sem fogjuk megszavazni.”

– hangsúlyozta.

A miniszter kiemelte: büszke arra, hogy egyetlen európai külügyminiszterként ott lehetett pár éve Washingtonban az Ábrahám-megállapodások aláírásán, amelyek támogatását most is megerősítette.

 

Az elmúlt évtizedek sikertelen próbálkozásait követően ezen megállapodások jelentették az első reményt arra, hogy a béke elérhető közelségbe kerüljön a Közel-Keleten.”

– vélekedett.

A találkozón kiemelték annak fontosságát, hogy „összeköt minket a Magyarországon élő zsidó közösség, valamint az izraeli magyar diaszpóra”.

A tárcavezető hangsúlyozta: megállapodtak a két ország közötti gazdasági, beruházási, technológiai együttműködés fejlesztésében is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére