Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Támogatják a járvány miatt bajba került gazdákat

888.hu

2020.04.14. 12:03

Célzott támogatásokról döntött a kormány az agráriumban dolgozók számára is.

Nagy István agrárminiszter az Operatív Törzs napi tájékoztatóját megelőzően mondott köszönetet a magyar gazdatársadalomnak, akik „vetnek, etetik a jószágot, hogy a vész után tudjunk majd aratni és legyen mit enni”, de mellettük az élelmiszeripari, kereskedelmi és logisztikai dolgozóknak is, mert

a húsvéti terített asztalok bizonyították, hogy ez a munka jól meg lett szervezve és jól el lett látva.

A szaktárcavezető ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a szakmai szervezetek javaslatait feldolgozva a mezőgazdaságban dolgozókat is

célzott segítséggel igyekszik támogatni a kormány.

Nagy István szerint az egyik legfontosabb feladat most az értékesítés megoldása, ezért nyílt levélben

kérte a kiskereskedelmi láncokat, hogy ebben a helyzetben helyezzék előtérbe a magyar termelők áruit.

Ugyanakkor megkérte a piacüzemeltetőket, hogy alternatív megoldásokkal segítsék a piacok megnyitását. Az agrárminiszter arról is beszámolt, hogy létrehozták munkaszuret.hu portált, amely segít, hogy a járvány miatt munkájukat elvesztett dolgozók lehetőséghez jussanak az idénymunkák elvégzésében, hiszen az ilyen munkaerőben évek óta hiány tapasztalható, miközben például az eperszezon már beindult.

A miniszter kijelentette: a kormány gazdaságvédelmi intézkedései,

a hitelmoratórium és az áfa-visszaigénylés könnyítése 300 ezer gazdasági vállalkozást segít az agráriumban,

ugyanakkor tovább segítik a mezőgazdasági területen dolgozók boldogulását azzal, hogy

az Agrár-Széchenyi hitelkeretet 100-ról 200 millió forintra emelik és teljesen mértékben átvállalják a kamat és díjfizetést.

Ez a hitelprogram már eddig is népszerű volt: eddig több mint 18 ezer hitelt vettek fel a kistermelők összesen 200 millió forintos keretösszegben.

Ugyanakkor néhány ágazatot is kiemelt a szaktárcavezető:

a piacukat vesztett bor- és szőlőtermelők, pálinka- és sörfőzdék, valamint a vadgazdálkodási vállalkozásokat 2020 június végéig felmentették a munkavállalói közterhek megfizetése alól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére