Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tavaly már nyertünk csatát a rezsiharcban

888.hu

2021.10.07. 13:20

Az Európai Bíróság igazat adott a magyar kormánynak a 2020-ban véget ért, a rezsicsökkentést érintő kötelezettségszegési eljárásban.

 

Az Európai Bíróság 2020. júliusi döntése szerint

Magyarország nem sértett uniós jogot azáltal, hogy kizárja az energiahálózatokra kivetett különadó és a pénzügyi tranzakciós díjakhoz kapcsolódó költségek rendszerhasználati díjakban történő elismerését.”

 

A bíróság ezzel az ítéletével megerősítette, hogy hazánk megfelel az európai uniós energiapiaci szabályozási követelményeknek, továbbá

tagállami hatáskörben dönthet ebben a kérdésben,

vagyis a rezsicsökkentés nem ütközik az uniós jogba.

Az Európai Bizottság 2018-ban kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. Az ügy két évig húzódott, és az Európai Bíróság 2020. július 16-án hozott ítéletével zárult, amely szerint a vonatkozó, rendeleti szintű uniós szabályozás nem írja elő, hogy az energiahálózatokra kivetett különadóhoz és a pénzügyi tranzakciós díjhoz kapcsolódó költségeket szükségszerűen figyelembe kell venni a hálózatokhoz való hozzáférés díjainak megállapítása során.

Az ítélet szerint Magyarországnak csupán annyi teendője volt, hogy biztosítsa: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a rendszerhasználati díjakat megállapító döntéseivel kapcsolatban hatékony jogorvoslati lehetőség álljon rendelkezésre. Magyarország erre figyelemmel kész volt a megfelelő jogorvoslati mechanizmus biztosítása érdekében a szükséges jogszabály-módosítások elvégzésére.

Ezzel a döntéssel Magyarország tavaly megnyerte az Európai Bizottsággal folytatott jogvitát, és megvédte a rezsicsökkentés eredményeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére