Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenötmillióra emelkedik a csok felsõ határa

Csordás Bettina

2018.10.26. 06:58

Jelentõsen bõvíti a kormány a családok otthonteremtési kedvezményét és foglalkozik az ötszázalékos lakásáfa meghosszabbításának kérdésével - hangsúlyozta Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón.

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a kormány úgy döntött, hogy a kedvezményes kamattámogatású kölcsönt a kétgyermekes családokra is kiterjeszti.

A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg" 

– jelentette be a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről szóló kormánydöntést ismertetve Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A család- és lakástámogatási rendszer kibővítésére a lakáskasszarendszer átalakításából felszabaduló forrásokat használják fel" 

– emelte ki a miniszter.

A kormány azt szeretné, ha még idén hatályba lépnének a csok változtatásai. Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy a kormány a hét végén bejelentést tesz a családi nemzeti konzultáció részleteiről, és ennek eredményeit követően további család- és lakástámogatási döntések születnek majd.

Megjegyezte azt is, a kormány foglalkozik a 2019 végéig tartó ötszázalékos lakás­áfa meghosszabbításának kérdésével.

Sikeres az otthonteremtési támogatás. A 2015-ben bevezetett családok otthonteremtési támogatását (csok) eddig több mint 90 ezer család vette igénybe, az állami támogatás összege 250 milliárd forint volt a kormány kimutatása szerint. 2018 első fél évében több mit 6500 új lakás épült, ez 30 százalékkal haladja meg a 2017-es év adatát. Ez a demográfiai helyzetre is kedvező hatással volt. A támogatásoknak köszönhetően közel 45 ezer gyermek vállalásáról döntöttek hazánkban a fiatalok. A 2019-es bővített csokra nincs pénzügyi korlát, a kormány jelentése szerint annyi támogatást nyújtanak, amennyi támogatási kérelem beérkezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére