Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Többmilliárdos vagyonvesztés érhette a szegedi önkormányzatot

Csordás Bettina

2019.01.10. 08:40

Hûtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tett Polt Péter legfõbb ügyésznél a szegedi Ligetfürdõ Kft. üzletrészének eladása kapcsán Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP-s vezetésű szegedi önkormányzat és az akkor Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 2007 szep­temberében hárommillió forint törzstőkével megalapította a Ligetfürdő Kft.-t. A következő év tavaszán a cégnél tőkét emeltek, amelynek összege 1,3 milliárd forint fölé emelkedett – írja a Magyar Idők.

Szeged apportként 1,040 milliárd forintot vitt be a közös vállalkozásba – belépett a Ligetfürdő Kft.-be az önkormányzat egyik cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. –, míg a Hunguest Hotels Zrt. csaknem 265 millió forintot adott a tőkeemeléshez.

Egy év múlva a cég a Ligetfürdő fejlesztését határozta el, amihez hárommilliárd forint európai uniós támogatást igényeltek.

A beruházás 2010 tavaszára készült el, a fejlesztés összértéke több mint 7,8 milliárd forint volt.

Az ügy érdekessége, hogy ezt a fejlesztést is a Szeviép Zrt. végezte, a vállalat itt is átverte az alvállalkozókat, nem fizetett nekik. A Szeviép volt ­vezetőit első fokon, nem jogerősen tavaly novemberben ítélték letöltendő szabadságvesztésre. 

Később kiderült, hogy a Ligetfürdőnél végrehajtott tőkeemeléskor a szegedi önkormányzat és a Hunguest vezetése között létrejött egy megállapodás, amely szerint a város a beruházás elkészülte után öt évvel meghirdeti eladásra a 80 százalékos üzletrészét. Megállapodtak, hogy ha a piacon nem kel el az üzletrész, akkor a Hunguest vásárolja fel 80 százalékos hányadot.

A vételárat is meghatározták. Szabó Bálint a feljelentésben rámutatott arra, hogy a megállapodásban Szeged egy sor jogáról lemondott, például nem a város nevezte ki a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét sem.

Az öt év alatt senki nem jelentkezett a város tulajdonrészéért, ezért az üzlet 1,4 milliárd forintért megköttetett a felek között.

Szabó beadványában emlékeztetett arra, hogy a vételárnál nem vették figyelembe az európai uniós támogatást, vagyis Szegedet legalább 2,4 milliárd kár érhette, a jogász ezért fordult a legfőbb ügyészhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére