Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömeges kivégzést követtek el a tálibok egy közösségi médiában terjedő felvétel szerint

888.hu

2022.09.14. 19:30

Az afgán kormány szerdai közlése szerint a tálib vezetés vizsgálja a videót.

 

Bilal Karimi azt mondta, „vizsgálják, hogy valós idejű vagy korábban készült felvételekről van-e szó, mert egyelőre nem világos számukra sem a rögzítés dátuma, sem a felvételeken látható emberek kiléte”.

A közösségi médiában széles körben megosztott felvételen sarkukon ülő férfiak láthatók hátrakulcsolt kézzel egy dombon, mielőtt sorozatlövéssel végzik ki őket a tálib fegyveresek, Allahu akbar (Isten a legnagyobb) felkiáltással.

Az Ahmad Maszúd vezette Nemzeti Ellenállási Front (FNR) szóvivője, Szibghatullah Ahmadi Twitter-üzenetében azt írta:
„a videón az FNR nyolc harcosának kivégzése látható, amellyel háborús bűnöket követett el a tálib vezetés”
.

 

A tálibok egy nappal korábban azt közölték, hogy a Nemzeti Ellenállási Front legalább 40 katonájával végeztek a Kabultól 80 kilométerre északra fekvő Pandzsír-völgyben.
A Nemzeti Ellenállási Front tájékoztatása szerint a videófelvételen látható kivégzéseket szintén a Pandzsír-völgyben lezajlott harcok során hajtották végre.

Az AFP hírügynökség szoftveres vizsgálata alapján a felvétel első verzióit 24 órán belül töltötték fel.

Az ENSZ Afganisztáni Segítő Missziója (Manua) a hírre reagáló Twitter-üzenetében közölte, hogy az országban harcoló feleknek tiszteletben kell tartaniuk a fogvatartottak jogait, és minden a bűncselekmény elkövetőit bíróság elé kell állítani.

Afganisztánban a Nemzeti Ellenállási Front az utolsó csoport, amely fegyveres ellenállást tanúsít a tálibokkal szemben. A szervezet a Pandzsír-völgyből való 2021-es kényszerű távozását követően ez év májusában új offenzívát indított az ország északi részén, amely jelenleg is tart. A Pandzsír-völgy neve az 1980-as években vált nemzetközileg ismertté a Nemzeti Ellenállási Front akkori parancsoka, Ahmed Shah Maszúd miatt, akivel az al-Kaida emberei végeztek 2001-ben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére