Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusványos: a legfontosabb magyar fesztivál

Bokor Gábor

2019.07.21. 13:22

A harmincadik Tusványost, azaz a Tusnádfürdőn megtartott nyári szabadegyetemet és fesztivált rendezik idén. A kedden induló eseményen a 888 is kint lesz, melyről majd folyamatosan exkluzív beszámolókat és interjúkat olvashattok nálunk!

Miről is szólt az elmúlt harminc év?

Fiatal erdélyi magyar politikusok indítványozták, hogy legyen egy szabadegyetem a történelmi Magyarország területén. Az elsőt 1990-ben rendezték meg, az ötletadó egy fiatal brit újságíró, David Campanale volt. A fesztivál az évek során egyre nagyobb méreteket öltött, egyre nagyobb súlya lett, egyre komolyabb vendégek, előadók érkeztek. Az elmúlt 17 évben rendszeresen tartott itt beszédet Orbán Viktor miniszterelnök is, aki jellemzően szabadabb stílusban mutatta meg az általa elképzelt utat, itt tette közzé legfajsúlyosabb kijelentéseit.

A szabadegyetem mellett létrejött egy ifjúsági fesztivál is, könnyűzenei koncertekkel és kulturális programokkal. Az elmúlt években átlagosan 70 ezer vendég fordult meg Tusványoson, mely végül 1997-ben költözött Tusnádfürdőre, hiszen eredetileg Bálványosfürdőn volt. A visszaemlékezések szerint a nyelvtörők elkerülése végett lett az egésznek Tusványos a neve.

Az idei, jubileumi fesztiválon a Nagyszínpadon olyan nevek lépnek fel, mint Ákos, a Bagossy Brothers Company, az Intim Torna Illegál vagy éppen Nagy Feró és a Beatrice. Az évek során Tusványos akkorára nőtte magát, hogy ez lett Székelyföld legkomolyabb fesztiválja.

A legfontosabb beszédek fesztiválja

Orbán Viktor 2002 óta tiszteli meg jelenlétével a Tusványosra látogatókat. Azóta a miniszterelnök minden évben programbeszédet is mond, amely jellemzően olyan súlyú, hogy a magyar mellett rendszeresen a világsajtóba is bekerül. Az elmúlt évek beszédeinek legfontosabb részleteit IDE KATTINTVA tudjátok megnézni!

Tusnádfürdő, 2018. július 28.Orbán Viktor miniszterelnök (b) előadást tart a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 28-án. Mellette Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke | MTI Fotó: Veres Nándor

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor Tusványoson jelentette ki a 2016-os amerikai elnökválasztással kapcsolatban, hogy Hillary Clintonnal szemben ő Donald Trumpot támogatja, ő lett a világon az első vezető politikus, aki a jelenlegi amerikai elnök mellett tette le a voksát.

A 888 stábja a jövő héten exkluzív tartalmakkal jelentkezik majd Tusványosról, kövessetek majd minket!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére