Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új párt született a baloldalon

888.hu

2017.09.16. 15:28

Tarjányi Péter a független, objektív, mértéktartó és mértékadó Zoom.hu alapítója pár órával ezelõtt beismerte, hogy beszáll a belpolitikába.

Tarjányi fél évvel ezelőtt egy 30-40 főt számláló szerkesztőség építésébe kezdett, többek között a Népszabadság volt főszerkesztőjével, Murányi Andrással és Zappe Gábor főszerkesztővel, aki azóta megmagyarázhatatlan okokból távozott is a laptól.

Sajtóhírek szerint a több százmilliós befektetés egy online portálból, rádióból és elemzőcégből állt volna. 

Pár órával ezelőtt azonban bebizonyosodott, hogy a lap tulajdonos-ügyvezetője igazából politikai pályára készül. Mégpedig az ellenzéki együttműködés és a közös listaállítás reményében elindították a Magyar Progresszív Mozgalmat.

Az Amerikában is online kurzust végző Tarjányi egyelőre nem árult el túl sokat a mozgalmáról, csupán annyit tudunk, hogy szerinte:

"ma ott tartunk, hogy még a 2014-es politikai összefogás sem működik, emiatt a változás alapjai sem léteznek. Az ellenzéki együttműködés, a közös listaállítás, a szélsőségesek visszaszorítása, a demokrácia és a fékek-ellensúlyok rendszerének újbóli megteremtése közös érdekünk. Ezért gazdasági, oktatási, egészségügyi, politika szakértőkkel, üzletemberekkel úgy döntöttünk, hogy az elkövetkezendő napokban elindítjuk a Magyar Progresszív Mozgalmat..."

Természetesen a szokásos baloldali mantrákat is elmondta:

"Célunk egy egységes ellenzéki politikai erő szervezése a demokrácia helyreállítása érdekében. A Mozgalom a közösségi médiában, interneten hamarosan elérhető lesz. Várunk minden tenni akaró, demokrata hazafit, hogy közösen gondolkodva, cselekedve végre valódi változást érjünk el!"

A Zoom.hu újságírói szeretnék elhitetni magukról, hogy ők függetlenek

A jó öreg liberális érvekhez nyúltak Tarjányi újságírói is, a "beszállok a baloldalon a politikába című bejelentés" után a Zoom.hu-n megjelent egy közlemény, amelyben a lap újságírói felesküdtek a független, objektív tájékoztatásra; azonban ezen közleményt pár perc után valami oknál fogva mégiscsak törölték az oldalról.

A Google tárolt verziójában még mindig elérhető ezen sajtótörténeti pálfordulás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére