Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új pártot alapítanak a kiábrándult jobbikosok

888.hu

2017.07.08. 12:28

Rend és Igazságosság néven új radikális pártot hozott létre Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, a Jobbik és Vona Gábor pártelnök egykori szövetségese, sõt Vona egykori kedvence. A RIA rövidítésû párt és a hasonló névre keresztelt mozgalom elindulását holnap jelentik be Vecsésen, az Erõ ünnepe nevû, szélsõséges rendezvényen.

Az új formációban meghatározó szerepet tölthet be Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője és Szabó Attila, a vecsési Jobbik volt elnöke, aki éppen a napokban hagyta ott az identitászavarral küszködő pártot. A Rend és Igazságosságot azért hívták életre, mert kiábrándultak a néppártosodást hazudó pártból és a hatalomért elvtelenül politizáló Vonából.

A frissen zászlót bontó radikális kezdeményezés nemcsak a mozgalomból áll, hanem egy pártból is, amely ugyancsak a Rend és Igazságosság nevet kapta. Ezt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak jobbikos polgármestere alapította meg még április végén.

A bírósági nyilvántartás szerint Orosz jelenleg önállóan képviseli a pártot, az Origo érdeklődésére pedig telefonon úgy nyilatkozott, hogy van rá esély, hogy ő lesz a párt elnöke is.

Az, hogy Orosz Mihály Zoltán gyakorlatilag ráindít az identitászavarral küszködő Jobbikra egy friss radikális pártot, azért is pikáns helyzet, mert Vona Gábor és az érpataki polgármester egészen tavalyig szövetségesek voltak. Az Orosz által kigondolt, legtöbbször rasszistának bélyegzett Érpataki Modell integrációs terveit ugyanis a Jobbik előszeretettel használta azon a néhány településen (lásd: Tiszavasvári), ahol nyert a legutóbbi önkormányzati választásokon, minderről pedig együttműködési megállapodást is aláírt egymással a két politikus 2013-ban. Orosz érdeklődésünkre elmondta, hogy hiába volt sikeres a rendszer,

Vona egy beszélgetésük alkalmával közölte vele, hogy a médiatámadások miatt elengedi a projektet, mert azok veszélyeztetik a Jobbik hatalomra kerülését. Márpedig egyetlen cél létezik, ez pedig a kormányzás megszerzése. "

Orosz úgy értékelt, hogy a cukikampány és a néppártosodás ürügyén a Jobbik vezetése tulajdonképpen értékrendcserét vezényelt le, nemzetellenesen kezdett el működni, ha pedig egy nemzeti párt erre a sorsra jut, az tragédia. Orosz esetleg kevesellte a Jobbikot egyre-másra mind a mai napig elérő, gyalázatos antiszemita botrányokat vagy egyéb szélsőséges megnyilvánulásokat – írja az Origo.

A lap elérte Szabó Attila vecsési jobbikos politikust is, aki a helyi szervezet elnöke is egyben. Pontosabban csak volt, mert a napokban ő is kilépett a Jobbikból. Szabó az egyik főszervezője a holnapi "Erő napja" szélsőjobbos eseménynek, amelyen a pozsonyi csatára fognak emlékezni Oroszékkal, a Betyársereggel és az Identitesz ifjúsági szervezettel, és amelynek keretén belül bejelentik majd a RIA elindulását.

Nagy tömeggel számolunk, óriási az érdeklődés, minden képzeletünket meghaladta, de számokat hadd ne kelljen jósolnom"

– nyilatkozta.

Sok jobbikos és volt jobbikos is jelezte neki, hogy ott lesznek holnap délután Vecsésen.

A vecsési Jobbikból Szabó nem egyedül távozik, a tagság jelentős része követi őt a RIA-ba, de a helyi szervezetet – úgy tudja – nem fogják feloszlatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére