Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb magyar rendőri kontingensek segítik Észak-Macedónia és Szerbia határőrizetét

Horváth Tamás

2019.09.18. 18:08

Közös szolgálattal az európai határok védelméért.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta, az észak-macedón-görög, valamint a szerb-észak-macedón határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait Miskolczi Csanád Zoltán, a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója búcsúztatta szerdán Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Fotó: police.hu

A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem az ország belső területein is. Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, az Észak-Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

Az észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő 30, valamint a szerb kontingensben szolgálatot teljesítő 15 magyar rendőr saját szolgálati felszereléssel látja el feladatait, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A police.hu-n megjelent közleményben kiemelték, a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országoknak is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére