Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb megállapodás a rezsicsökkentés vívmányainak megőrzéséért

888.hu

2021.09.27. 19:30

Ezt azt jelenti, hogy a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni egész Európában – közölte Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter az orosz Gazprommal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződés aláírásával kapcsolatban.

 

A külügyminiszter a bejegyzésben azt is hangsúlyozta, hogy az energiaellátás biztonsági, szuverenitási és gazdasági, nem pedig politikai kérdés.

Az orosz Gazprommal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződés aláírási ceremóniáján újságírói kérdésre reagálva Szijjártó Péter sajnálatát fejezte ki, hogy Kijev nem akarja megtartani az Ukrán–Magyar Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság csütörtökre tervezett ülését. Kijelentette, nem pontosan érti, hogy mi az összefüggés Magyarország energiaellátásának biztosítása, illetve aközött, hogy „normális módon együttműködünk a szomszédainkkal”.

Visszautasítom a Magyarország ügyeibe történő beavatkozási kísérletet, a magyar emberek téli fűtésének biztosítása a mi dolgunk, azt semmilyen más ország nem befolyásolhatja”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy

az új déli vezetékkel a Gazprom nemcsak Ukrajnát, hanem Magyarországot is megkerüli.

Rámutatott, hogy az orosz vállalat eddig Szerbiát, Bosznia-Hercegovinát és Horvátországot is Magyarországon keresztül látta el földgázzal, s ebből tranzitbevételek származtak, mostanra azonban megváltozott a realitás, megépült egy másik útvonal.

Mivel a Gazpromnak van gáza, és nem nekünk, ezért ez egy elég egyenlőtlen helyzet ebből a szempontból. Tehát amelyik útvonalon hozzák a gázt, mi azon fogjuk megvenni”

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Végezetül hozzátette: „Nem tudom, hogy az Északi Áramlat 2 vezetékről történt megállapodás után ukrán barátaink hasonló bátorsággal álltak-e ki mondjuk a németekkel szemben is.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére