Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra hazudott Brüsszel a vakcinaszerződésekről

888.hu

2021.03.22. 16:30

Hazugság hazugság hátán.

 

Mint ismert, miután a brüsszeli szóvivő letagadta a vakcinaszerződéseket, és azt állította, nem Brüsszel, hanem a tagállamok szerződtek, Ómolnár Miklós megszerezte a dokumentumokat, és leleplezte a hazugságot. A Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója szombaton a YouTube-csatornáján számolt be arról, hogy sikerült megszereznie a Brüsszel által kötött vakcinaszerződéseket.

A videóban bemutatott, a brüsszeli bürokrácia által „sensitive”-nek, vagyis érzékenynek minősített, feltehetőleg titkolni kívánt dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve olvasható a papírokon.

A bizottság szóvivője, Stefan De Keersmaecker azt állította, hogy a vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg az oltóanyaggyártó cégektől, ebben a bizottság nem játszott szerepet.

A hazugságot azonban nem csak a brüsszeli dokumentumok támasztják alá. Az országos tiszti főorvos ugyanis hétfőn megerősítette: Magyarország az orosz és kínai vakcinákat leszámítva semmilyen gyógyszergyártó céggel nem kötött szerződést.

Müller Cecília az oltóanyag-szerződésekről elmondta, az európai gyártóhellyel rendelkezőkkel nem kell külön szerződést kötnie Magyarországnak, ezek a készítmények az Európai Unió egységes beszerzési mechanizmusán keresztül jutnak el az országba. Külön szerződést kizárólag az unión kívüli országban gyártott vakcinákra kell kötni, olyan gyógyszer-nagykereskedő közreműködésével, amelynek engedélye van gyógyszert, gyógyhatású készítményt behozni.

Nekünk

nem kell, és nem is tudunk külön szerződéseket kötni, hiszen az Európai Unióban egy egységes mechanizmus, egy közös beszerzés révén zajlik a vakcina beszerzése.

A magyar állam, Magyarország külön szerződéseket az európai uniós gyártókkal nem köt, ugyanakkor keleti vakcinák iránt is természetesen érdeklődünk azon túl is, amelyek már bent vannak az országban, és sikeresen használjuk fel őket. Ezek beszerzése érdekében viszont szerződést kötünk, méghozzá gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező céggel, hiszen a vonatkozó magyar jogszabályok szerint ők azok, akik jogosultak Magyarország területére gyógyszert, illetve gyógyhatású készítményt, vakcinákat, tehát immunbiológiai készítményeket behozni. Sajnos a járványügyi adatok is arra késztetnek minket, hogy kifejezetten gyorsítsuk ezt a folyamatot, minden erőnkkel a vakcináció felgyorsításán dolgozzunk, ehhez vakcina kell, és gyorsaság kell” – mondta Müller Cecília.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére