Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel mutatott be könyvet az Alapjogokért Központ

888.hu

2021.10.07. 14:30

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel indított projektet az Alapjogokért Központ 2020-ban. A kutatás összefoglalásaként Kovács István, Szánthó Miklós és Molnár Balázs írt könyvet, amelyet csütörtökön mutattak be.

 

A projektet 2020-ban indították, azzal a céllal, hogy a 2010–2020 közötti korszakot értékeljék. A könyvbemutatón Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Molnár Balázs kutató beszélt a projektről és a könyv tartalmáról.

Szánthó Miklós elmondta, hogy a jobboldalnak saját magában is tudatosítania kell azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt tíz évben elért, és ezt el is kell tudnia mesélni. Az Újra naggyá teszik Magyarországot projekt erről szólt, az összes részelemével együtt, hogy egyben meglegyen, mi történt az elmúlt tíz évben.

Az Alapjogokért Központ igazgatója után a könyv egyik társszerzője, Molnár Balázs fejtette ki gondolatait, a könyv több fejezetére is felhívva a figyelmet. Elmondta, hogy a válságkezelésben mára már létezik egy magyar modell. Ezzel kapcsolatban felidézte az eurózóna válságát – amiből az Orbán-kormánynak már sikerült kilábalnia –, valamint a 2015-ös migrációs krízist és a mostani járványkezelést. Szerinte ezekből a válságokból kirajzolódik a válasz abban a vitában, hogy Brüsszel vagy a tagállamok alkalmasabbak-e a válságkezelésre. Az utóbbi mellett példának hozta fel a mostani EU-s vakcinabeszerzést, amiről nem igazán lehet elmondani, hogy sikeres volt.

Az Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 projekt keretében az intézet egy filmet is megjelentetett, amelyben az időszak jelentős kormányzati szereplői szólalnak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére