Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ursula von der Leyen beszédéről tartott workshopot az Alapjogokért Központ

888.hu

2021.09.16. 20:40

Szerdán tartotta meg az Európai Unió helyzetét értékelő beszédét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Erre reagálva tartott csütörtökön workshopot az Alapjogokért Központ, ahol Kovács István és Kovács Attila beszéltek az előző nap elhangzottak jelentőségéről.

A workshopot Kovács István a központ stratégiai igazgatójának elemzése nyitotta. A stratégiai igazgató elmondta, hogy bár az Unió félrekezelte a járványhelyzetet mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból, most a beszédben mégis az rajzolódott ki, mintha az EU jelesre vizsgázott volna. Később kiemelte, hogy idén nem a gender volt a beszéd központjában, hanem a jogállamiság. A cél azonban ugyan az: ideológiai alapon zsarolhatóvá tenni a tagállamokat.

Kovács Attila, a központ projektvezetője szerint a von der Leyen beszédet két szó jellemezte igazán: A visszaélés és a föderalizmus.

A projektvezető elmondta, hogy Brüsszel nem csak a hatalmával él vissza, hanem a kialakuló kritikus helyzetekkel. Példának az afganisztáni válságot hozta, amellyel az EU újra napirendre tűzte a menekültek elosztási kvótájának kérdését. Majd azt is hozzá tette, hogy az Európai Bizottság elnökének beszédében sok szakpolitikai kérdést is érintett. Mindegyikben közös volt azonban, hogy a föderalista EU-s intézmények hatáskörének bővítését szorgalmazta. Ezzel csökkentve a tagállamok jogait.

Az Alapjogokért Központ teljes elemzését elolvashatják itt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére