Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valótlan indokkal rúgta ki a Klubrádió az egyik ismert műsorvezetőjét?

888.hu

2021.03.29. 21:55

Azt írta a Klubrádió vezetősége Lampé Ágnes, az elbocsátott rádiós műsorvezető felmondásába, hogy nem járt be dolgozni a rádióba és nem készítette el a műsorait, valamint nem jelent meg a rádió vezetősége által kezdeményezett egyeztetéseken.

Csakhogy Lampé Ágnes álláspontja szerint épp a leírtak ellenkezője volt az igaz: a műsorvezető nem mehetett be a munkahelyére és nem készíthette el a műsorait. A felek között amúgy egyetlen találkozó jött létre, és azon Lampé meg is jelent. A műsorvezető ügyvédje már épp perelni készült a Klubrádiót, amikor fordulat következett be az ügyben. Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója eltérően emlékezik a történtekre: szerinte jogszerűen bocsátották el a műsorvezetőt, és a megjelölt indok valós volt – írta a media1.hu.

A Media1 tavaly december közepén röviden már beszámolt róla, hogy távozni kényszerül a Klubrádióból Lampé Ágnes műsorvezető, aki az elmúlt években olyan kiemelt rádióműsoroknak volt a műsorvezetője mint a Hetes Stúdió, a Reggeli Gyors, az Esti Gyors, az Ez itt a kérdés, a Reggeli személy és az Ez itt a Fórum. Lampénak engedélye volt, hogy a Klubrádió mellett dolgozhat az ATV-nek is, ahol ő vezeti az Öt, a Fórum és A nap híre című műsorokat. A két tevékenység, a tévés és rádiós munka éveken át jól megfért egymás mellett.

A változás ebben azután állt be, hogy más pályázó mellett a Közösségi Rádiózásért Egyesület (az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM üzemeltetője) is pályázatot nyújtott be a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton (ezt a frekvenciát használta a Klubrádió korábban, mielőtt a Médiatanács úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát).

Már a Spirit FM bejelentésekor, tehát még jóval a pályázatok Médiatanács általi kiértékelése előtt, amikor Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke, a rádió többségi tulajdonosa az egyik vezetőjén keresztül megüzente Lampénak, azon nyomban döntenie kell, a tévézést, azaz az ATV-t választja, vagy a Klubrádiót, ha pedig az ATV-t választja, már másnap nem mehet be dolgozni a Klubrádióhoz. Arató ugyanis – aki ezen a ponton nyilatkozott a Media1-nek is – úgy vélte, a Klubrádió és az ATV egymáshoz képest most már olyan, mint a Pepsi és a Coca-Cola. Konkurencia.

A műsorvezető azt felelte a Klubrádiónak, továbbra is tévézne, a felvetést pedig nem érti, hiszen a két tevékenység korábban nem zárta ki egymást, az elmúlt években sem okozott problémát.

A Klubrádió ezt nem fogadta el, és azt mondta a műsorvezetőnek: akkor másnaptól már ne is menjen be dolgozni a Klubrádió Bokor utcai stúdióépületébe. Bár ténylegesen felmondólevelet nem kapott, Lampé ezt követően már nem vehetett részt az értekezleteken, műsorokat nem készített, a beosztásba sem került be a neve többé. Több klubrádiós informális úton sajnálkozását fejezte ki Lampénak Arató Andrásék döntése miatt.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója az ügyvédi megkeresés és a perrel való fenyegetettség hatására végül belátta, hogy ez így tényleg nincs rendjén. Ez nem azt jelenti, hogy Lampét rehabilitálták és visszahelyezték a pozíciójába, de azt igen, hogy a jogsértést vele szemben ezáltal elismerték, és nem maradt szégyenfolt a neve mellett, mint olyan munkavállaló, aki hónapokig nem járt be dolgozni. (Stock utóbb lapunknak vitatta, hogy ez így történt.)

Stock később azt mondta, azért bocsátották el Lampét, mert nem jelent meg a munkahelyén december közepétől, miután válaszút elé állították. Stock azt is mondta, nem igaz, hogy azt mondták Lampénak decemberben, hogy már másnap ne menjen be dolgozni. Ha valaki ilyet állít, az nem mond igazat – írta a Média1.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére