Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: a magyarok erős Magyarországot akarnak

888.hu

2022.05.12. 20:30

A magyarok erős Magyarországot akarnak egy erős Európai Unióban (EU) – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.

 

Varga Judit a Quo vadis, Európa? – nemzetek Európája és a magyar érdek című konferencián szólalt fel, amelyet a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) szervezett.

A tárcavezető azt mondta, hogy sajnos „egyesek a saját ideológiájuk alátámasztására” használták az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot.

 

A magyar nemzet ugyanakkor azt nyilvánította ki, hogy erős Magyarországot akar.”

– tette hozzá.

 

A miniszter szerint „öncéllá fajult” az integráció.

Az EU ma tagadja hagyományos értékeit, jobban értékeli az idegen kultúrákat, ezzel szemben a magyar kormány azt vallja, hogy a zsidó-keresztény gyökerek táplálják Európát, a természetes közösségek – család, nemzet, egyház – nélkül zátonyra fog futni a kontinens jövője.

Varga Judit azt hangoztatta, hogy az unió véleményhegemóniát, öncenzúrát épít, míg a magyar kabinet a szabadságban hisz.

 

A kormány úgy látja, hogy az EU egyre jobban szűkíti a tagállamok mozgásterét, ezzel szemben Magyarország szerint a tagállamok a szuverenitás kizárólagos hordozói.
Az unió demokrácia nélküli Európát épít, míg a magyar kabinet »a demokráciák demokráciáját« akarja létrehozni.”

– hangoztatta a miniszter.

 

Beszélt arról is, hogy az EU európaiak nélküli Európán dolgozik: a tömeges bevándorláshoz pénzügyi támogatást nyújt, a gyermekvállalást azonban nem segíti így.

Varga Judit kijelentette, hogy a jelek abba az irányba mutatnak: módosítani kell az uniós szerződéseket.

 

Ezt az álláspontot ajánlani fogja a kormánynak is.”

– közölte, „terápiás javaslatnak” nevezve az elképzelést.

 

A miniszter arról is beszélt, hogy milyen észrevételeket fogalmaztak meg a magyar állampolgárok az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat folyamán.

Elsőként: nemet kell mondani az „európai birodalomra”.

A magyarok szerint rögzíteni kell a tagállamok azon jogát, hogy alkotmányos identitásuk védelmére hivatkozhassanak.

Fontosnak tartják az emberek azt is, hogy

a döntéseket a megválasztott vezetők hozzák meg, ne pedig nem kormányzati szervezetek (NGO-k).

 

A magyarok javasolták azt is, hogy egységes mércét kelljen alkalmazni az EU-ban.

Megemlítették továbbá, hogy a bevándorláspolitikában a külső határok védelme főszabály legyen, ne pedig kivétel.

Varga Judit úgy fogalmazott, hogy „mi vagyunk Európa lelkiismerete”.

 

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője azt hangoztatta, hogy az uniós döntéshozók gyakran nincsenek tisztában a kontinens polgárainak és szabadon választott tagállami vezetőinek véleményével.

 

Úgy határoznak intézkedésekről, hogy ki sem lépnek a brüsszeli EU-s negyedből.”

– vélekedett.

 

Bár az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat ígéretesen indult, hamar kiderült, hogy „a szokásos brüsszeli forgatókönyv” szerint zajlik: nem azért szervezik, hogy a megismert vélemények alapján alakítsák ki az álláspontjukat, hanem azért, hogy alátámasszák a már meglévő elképzeléseiket – mondta Deutsch Tamás.

Leszögezte, Magyarország az unió tagja, és az is akar maradni. Úgy vélekedett, hogy az EU súlyos szereptévesztésben van, és ebből fakadóan versenyhátrányban.

 

A bürokraták öntelten magyarázzák el az embereknek a világ működését. Van egy elképzelésük, és szerintük az az egyetlen lehetséges.”

– mondta a Fidesz EP-delegációjának vezetője. Úgy vélekedett, a brüsszeli bürokraták a saját problémáikból képezik le a világ problémáit, és közben a világ és Európa valódi gondjai – vírus, háború – „elmennek mellettük”.

 

A fideszes politikus szerint a brüsszeli „birodalmi döntéshozatal” korlátolt és „impotens”, amit felismertek és kihasználnak a versenytársak Washingtonban, Moszkvában, Pekingben.

Deutsch Tamás kijelentette, hogy ők a szuverenitásban hisznek.

 

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, EP-képviselője szerint meg kell védeni az európai értékeket, hagyományokat, bármilyen további integráció csak ezen alapulhat. Kijelentette, hogy kudarcot vallott az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat, amely tavaly május 9-étől idén május 9-éig tartott.

 

A folyamat nem volt sem demokratikus, sem pluralista, a végkövetkeztetések elfogadása pedig nem volt legitim.”

– hangoztatta.

 

A számok azt bizonyítják, hogy a magyarokat érdekli Európa jövője. Magyarország az első helyen állt több mint 800 regisztrált eseménnyel. Ennek ellenére a Magyarországon legnépszerűbb vélemények nem szerepeltek a következtetések között.”

– mondta Gál Kinga.

 

A Fidesz EP-képviselője arról is beszélt, hogy a szakértők befolyásolták az európai polgárok véleményét, gyakran túlléptek a hatáskörükön.

Szavai szerint az orosz-ukrán háborút is felhasználták arra, hogy kedvezzenek a föderalista elképzeléseknek.

Gál Kinga úgy összegzett, hogy a konferenciasorozat csupán az intoleráns véleményhegemónia színjátéka volt, amelynek sem a módszereit, sem a következtetéseit nem tudják elfogadni.

 

Köszöntőjében Veisz Márton, a PMA megbízott külügyi igazgatója azt mondta, hogy Magyarország 2010 óta a stabilitást képviseli; a liberális fősodortól eltérő, de nagyon is sikeres modellt mutatott fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére