Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Politikai döntést hozott az unió bírósága a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

888.hu

2022.02.16. 13:20

Szerda délután tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit, igazságügyi miniszter.

 

Varga Judit igazságügy miniszter beszélt az Európai Unió Bíróságának ítéletéről.

A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával, az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket – mondta az igazságügy miniszter, majd azt is hozzátette, hogy politikai döntés született.

Nem érte meglepetésként a kormányt. Politikai szereplő lett a bíróság. Egy nagy nemzetközi vita zajlik a gyermekvédelmi törvény körül

– tette hozzá.

Varga Judit ezzel a bírósági döntéssel kapcsolatban a négy évvel ezelőtti migrációs helyzet példáját hozta fel:

Akkor is az országgyűlési választás zárta le a vitát

– mondta, majd hozzátette: migráció ügyében is a magyar megoldás győzött.

A magyar emberek döntésén múlik, mi lesz a megoldás ebben az ügyben.

Varga Judit kiemelte, hogy

népszavazásig fogják elvinni a gyermekvédelem ügyét.

Varga Judit után Gulyás Gergely vette át a szót.

A miniszter arról beszélt, hogy 3-4 benzinkútbezárásról tud a kormány. Az állam adott esetben kijelölhet szolgáltatót egy-egy területen, így senki sem marad benzinkút nélkül ‒ tette hozzá. A miniszter tájékoztatott: tíz liter benzint, vagy gázoljat lehet maximum elvinni kannában az új intézkedés szerint. Gulyás közlése szerint a négy stop intézkedés 3 százalékponttal csökkentette a hazai drágulást. Szólt arról is, hogy a magyar gazdaságpolitika eredményességét jól mutatja, hogy az unióban a második helyen áll a magyar bővülés.

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány kitart a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás mellett.

Magyarország a jogállam alapértékeit kiemelten fontosnak tartja, és ezért a gyermekek védelmét kiemelten fontosnak tartja. – Ha a baloldal jutna hatalomra, akkor az általuk képviselt kommunista és fasiszta eszmék összeegyeztethetetlenek az uniós alapértékekkel. A pénz nem Brüsszel pénze, hanem jár nekünk – tette hozzá.

– Az Európai Bizottsággal megállapodtunk, majd a gyermekvédelmi törvény elfogadása után nem került sor a megállapodás aláírására a helyreállítási alap ügyében, tehát ha visszavonnánk a törvényt, akkor megszűnnének a támadások – mondta az Origo kérdésére Gulyás. Szólt arról is, hogy az nem igaz, hogy kijavították a meghibásodott tram-traineket Budapesten, nem egyeznek Karácsony szavai a valósággal. 80 kilométer felett ráztak a tram-trainek, de a BKV javítása után 60 kilométer fellett ráztak. – A gyártó javította meg később – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére